Ești membru? Cont nou / Autentificare
Blog

Mix de finanțare: grant european & crowdfunding

Sunt deja mai bine de 6-7 ani de când am început programele de accelerare pentru antreprenori sociali. Experiența managementului acestor programe și experiența muncii cu astfel de afaceri ne-a învățat că nu există o „rețetă” perfectă pentru sprijinirea afacerilor sociale: nu există trainingul în antreprenoriat/antreprenoriat social care să acopere toate nevoile individuale ale participanților, nu există un mentor care să acopere toate ariile de dezvoltare de business, nu există granturi care să acopere toate nevoile de finanțare ale afacerilor sociale.

Ce am constatat că funcționează este dezvoltarea de soluții hibride: am părăsit zona trainingului clasic și am creat programe de formare care îmbină competențele hard cu cele soft, am ales să creăm programe de consiliere în care am implicat pe de o parte mentori cu experiență îndelungată de business și pe de altă parte mentori tineri, cu experiență de start-up (chiar și experiență în eșec), am dezvoltat o abordare integratoare a oportunităților de finanțare: grantul clasic completat de finanțarea alternativă prin crowdfunding.

Pe platforma noastră consolid8.ro am publicat astăzi cea de-a treia campanie dezvoltată de o echipă de antreprenori sociali care în completarea grantului european primit pentru a-și începe activitatea își activează comunitatea prin intermediul unei campanii de crowdfunding: Conacul Nucu din Prahova.

Cea mai bună metodă prin care puteți sprijini aceste afaceri și să vă implicați în îndeplinirea scopului lor social este să le descoperiți în premieră produsele și serviciile și să îi învestiți cu încredere cumpărând recompensele unice pe care le pun la bătaie! Detalii aici.

Și voi puteți iniția o campanie pe consolid8 – e (încă) gratuit! Regulile aici.

Raluca Prelucă,

Partener & Senior Consultant fonduri-structurale.ro

Co-fondator & Community manager consolid8.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *