Ești membru? Cont nou / Autentificare
Blog

Off… ați putea să nu ne mai duceți cu fofârlica digitalizării? Ms!

Aflu de pe LinkedIN de la domnul ministru al comunicațiilor că o să avem un sistem digital de gestionare a înființării unei firme, modificări pentru firme, desființări sau falimente și chiar obținerea certificatelor constatatoare online. S-a semnat un contract de finanțare europeană pentru 40 milioane de euro să se facă marele sistem! Uraaa!! Uraaa!!!  Sună foarte bine, deja visez la Estonia  👏

În poze sunt doamna Plumb, doamna Dăncilă… doamnele în 2009 erau eurodeputați, nu reprezentau Guvernul României ca în poza asta, nu se poate să fie o postare veche de 10(?!) ani. De ce tot insist cu 2009? Că parcă mi se pare cunoscută această promisiune. Caut și găsesc un comunicat de pe site-ul ONRC-ului care anunța în iulie 2009 (nu așa fancy ca acum, asta e drept) cam aceleași lucruri:

Un proiect european cu un buget de 50 de milioane de lei urma să finanțeze „dezvoltarea de noi servicii publice on-line, creşterea complexităţii şi eficienţei serviciilor publice oferite on-line de ONRC mediului de afaceri (Government to Business – G2B), cetăţenilor (Government to Citizen – G2C) şi administraţiei publice (Government to Government – G2G), servicii flexibile şi orientate către nevoile specifice ale solicitanţilor, prin intermediul unui portal dedicat”.

Ceea ce, într-o măsură mai mică sau mai mare, SURPRIZĂ, s-a și făcut. Mulți dintre noi folosim deja sistemul online (neprietenos, nu-i vorbă) pentru a face deja lucruri din cele promise mai nou cu mare fast de domnul ministru (cred că pot să scot constatatoare online și în somn la câte chestii din astea ne-au solicitat instituțiile statului de-a lungul vremii). Pentru norocoșii care nu au avut de-a face cu sistemul, așa arată (fiți atenți mai ales la meniul din stânga – conține zic eu cam ce promite din nou domnul ministru că va face):

Acu’ eu nu zic că sistemul ONRCului nu trebuie îmbunătățit, nu neagă nimeni că e nevoie de un sistem actual. Dar chiar așa … să ne lăudăm cu reinvetarea roții? …

Așa facem digitalizare? Câte un pic, din 10 în 10 ani?

Raluca Prelucă

www.fonduri-structurale.ro

One thought on “Off… ați putea să nu ne mai duceți cu fofârlica digitalizării? Ms!

  1. O punere în context de palmares electoral. Probabil este vorba de o actualizare și extindere a sistemului actual, dar, pentru că este vorba de nepricepere în a relaționarea cu trecutul (funcționarii publici, comunicarea instituțională deficitară, cultural organizațională fracturată de schimbări, lipsa unei viziuni strategice) s-a ajuns la acest rezultat, o fotografie la minut, pentru memoriile de scurtă durată, ale peștilor din acvariu. Deci, votăm la 26 mai 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *