Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Apel pentru producția artistică ”Fashion Trash/Behind Fashion”

Solicitanți eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
Artiști care trăiesc și lucrează în România sau oriunde în lume  8.000 lei 10 martie 2024 

Organizator

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare

Finanțare

Apelul pentru producție artistică “Fashion Trash/Behind Fashion” este organizat în cadrul proiectului Cultura sustenabilității în școlile din Timișoara, care face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Domenii

Sunt așteptate propuneri artistice în toate mediile inclusiv și nelimitându-se la: pictură, sculptură (inclusiv modelare 3D virtuală), arte decorative ori new media: artă digitală, animație, artă video, fotografie, performance, happening, artă non-obiectuală, artă conceptuală, instalație interdisciplinară.

În cazul propunerilor de artă conceptuală, performance, happening și artă non-obiectuală, produsul artistic constă în creația stocată într-un mediu digital, ales și realizat liber de către artist și va fi pus la dispoziție de acesta ca parte a proiectului său, pe un format digital, audio-video de calitate tehnică înaltă, compatibil cu produse artistice muzeale de acest tip. Specificații tehnice: durata să nu depășească 30 de minute, rezoluție minimă 1920 x 1080 px.

În cazul propunerilor de artă non-digitală: artă spațială, tridimensională, transportul de la atelierul artistului până la sediul Asociației CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare va fi asigurat de către artist.

Condiții de participare

Participanții la apelul „Fashion Trash/Behind Fashion” trebuie să respecte următoarele condiții:

  • Transmiterea aplicației în formă completă, conform informațiilor solicitate, respectând termenul de timp, prezentat în calendarul de desfășurare a evenimentului;
  • Abordarea tematicii prevăzută în cadrul apelului, respectiv impactul social și de mediu al industriei vestimentare – lucrarea artistică va aborda problemele și nu propuneri de soluții;
  • Artistul selectat va participa la cel puțin o întâlnire online cu un reprezentant al asociației CRIES și cu membri ai juriului, în vederea clarificării unor aspecte legate de implementarea lucrării;
  • Pe perioada de realizare a lucrării, artistul va documente foto/video procesul de producție și va pune materialul la dispoziția asociației CRIES;
  • Artistul selectat va trebui să participe în Timișoara, la evenimentul de prezentare a lucrării, conform calendarului anunțat.

Dosarul de aplicare

Dosarul de aplicare trebuie să conțină:

  • Statement artist: acesta reprezintă o descriere a ideii, viziunii artistului care stă la baza lucrării ce va fi creată;
  • Descrierea textuală a proiectului de lucrare ce urmează a fi realizată, inclusiv cu detalii tehnice. Acesta va ține cont de specificul materialului – rezistență, maleabilitate etc. și de necesarul de armătură (dacă e cazul);
  • Sugestie cu privire la tipul de spațiu care să permită expunerea lucrării, având în vedere publicul țintă principal vizat, respectiv tinerii: sugestia artistului va fi luată în considerare în selecția finală a spațiului de expunere.
  • Machetă, schiță desenată și scanată sau schiță 3D, în funcție de tipul de lucrare propus;
  • Un link către un portofoliu de lucrări anterioare.

Modalitate de aplicare

Aplicația se transmite la adresa office@cries.ro.

Criterii de selecție

Aplicațiile vor fi selectate de către un juriu specializat, utilizându-se următoarele criterii de selecție:

  • Mesaj adaptat grupului țintă vizat, respectiv tinerii: artistul ia în considerare faptul că publicul principal vizat este reprezentat de tineri (40%)
  • Originalitate: lucrarea este inovativă și interesantă din punct de vedere artistic (30%)
  • Caracterul transformativ: lucrarea abordează tema propusă, provoacă o reflecție și își propune să creeze schimbări de durată în rândul tinerilor (30%).

Calendar

  • 20 februarie – 10 martie 2024 – primirea candidaturilor;
  • 11-13 februarie 2024 – jurizarea lucrărilor;
  • 14 martie – 15 aprilie 2024 – realizarea lucrării
  • 22-26 aprilie 2024– prezentare publică a lucrării, în cadrul unui eveniment dedicat, organizat în Timișoara, eveniment la care este necesară prezența artistului selectat.

Pentru mai multe detalii click aici.

Vizualizări: 92
Contact

Întrebări și cereri de clarificare, dacă este cazul, se vor transmite în scris, la adresa office@cries.ro, până la data de 3 martie 2024.

Știri recente
Azi, 18 mai 2024
Ieri, 17 mai 2024