Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Programul Dăm Click pe România 2023

Beneficiari eligibili Beneficii Termen limită de depunere
unități de învățământ, ONG-uri și instituții sociale 4.000 de calculatoare recondiționate 14 mai 2023, ora 23:59

Operator de program

Asociația Ateliere Fără Frontiere

Despre program

Programul Dăm Click pe România este răspunsul la nevoia de echipamente IT&C a instituțiilor din țară, pe care să le poată folosi pentru a-și derula programele de acces la educație, formare și integrare a propriilor beneficiari – persoane de toate vârstele care provin din comunități defavorizate, sau se confruntă cu alte vulnerabilități.

Eligibilitate

Se poate numi candidat orice unitate de învățământ de stat/ structură nonprofit/ instituție socială care prezintă o propunere de proiect care susține educația, integrarea și/sau formarea persoanelor din comunități defavorizate, prin acces la IT&C, calculatoarele urmând a fi destinate utilizării directe de către beneficiarii proiectului.

Programul vizează în mod special educația elevilor, dar nu exclude proiecte destinate adulților cu situații vulnerabile, vârstnicilor, persoanelor refugiate sau altor grupuri aflate în situații de vulnerabilitate.

Orice structură poate candida cu un maxim de două proiecte diferite.

Structurile eligibile pentru a intra în concurs sunt:

  • Organizațiile nonguvernamentale (asociații, fundații, federații);
  • Instituții de învățământ de stat (școli, licee, grădinițe, facultăți, universități,biblioteci, cluburi ale copiilor, centre sociale etc.);
  • Instituții sociale de stat;
  • Centre de zi pentru refugiați.

Înscrierea

Înscrierea organizațiilor participante se face exclusiv prin completarea formularului online disponibil aici.

Condiții de acordare

Lista cu rezultatele apelului la propuneri de proiecte va fi publicată pe site-ul www.educlick.ro al Asociației Ateliere Fără Frontiere.  

Candidații pot solicita un număr de 5, 10, 15 sau 20 de calculatoare, tip desktop.

Pentru predarea echipamentelor IT către laureați se va semna un contract de sponsorizare (+ anexe) cu Asociația Ateliere Fără Frontiere. Obiectul contractului prin care se face sponsorizarea echipamentelor informatice îl va constitui punerea în practică a proiectelor anunțate laureate.

Prin semnarea contractului de sponsorizare, calculatoarele devin proprietatea unității de învățământ de stat/ structurii nonprofit/  instituției sociale și nu pot fi înstrăinate definitiv, dar pot fi acordate în custodie pe termen limitat beneficiarilor direcți menționați în proiectul înscris. 

Livrarea echipamentelor IT obținute prin acest proiect se va face prin ridicarea personală de la sediul Ateliere Fără Frontiere sau prin servicii de curierat.

Structurile câștigătoare vor raporta online la 6 luni de la predarea echipamentelor IT primele rezultate ale proiectului prin completarea chestionarului furnizat de către Ateliere Fără Frontiere

Procesul de selecție

Selecția structurilor laureate este un proces desfășurat în două etape:

1. Preselecția. După încheierea perioadei de depunere, proiectele înscrise până atunci vor întră într-o preselecție organizată intern de către angajații Ateliere Fără Frontiere.

Pentru a trece de preselecție, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

  • Să completeze formularul online până la data limită de înscriere;
  • Proiectul trebuie să se încadreze în domeniile și tipul structurilor eligibile menționate;
  • Proiectul trebuie să se adreseze unui public în dificultate;
  • Aplicantul proiectului este o unitate de învățământ, o asociație, o instituție socială sau orice altă entitate care are identitate juridică și activează în domeniul educației fără a urmări vreun profit de pe urma activității sale. 
  • Organizațiile care au avut proiecte câștigătoare anterior în cadrul programelor de donație lansate de Asociația Ateliere Fără Frontiere nu pot aplica cu același proiect în cadrul programului Dăm Click pe România 2023. Organizațiile pot aplica însă cu un proiect diferit: de exemplu, unități școlare pot aplica cu un proiect prin care să echipeze altă structură/clădire din cadrul instituției.
  • Organizațiile laureate care au beneficiat de mai mult de 3 ori de echipamente IT în ultimii 3 ani prin programele Asociația Ateliere Fără Frontiere nu vor fi considerate eligibile și vor fi descalificate;
  • Nu sunt eligibile proiectele cu tente politice și/sau religioase.

2. Jurizarea. Proiectele rămase în urma preselecției vor intra într-o comisie de evaluare formată din reprezentanți ai partenerilor ediției, ai Asociației Ateliere Fără Frontiere și experți tehnici. Membrii juriului vor nota proiectele conform grilei de evaluare și vor aloca numărul de echipamente pentru fiecare proiect.

Criterii de evaluare

Criteriile de evaluare sunt următoarele:

Relevanță

  • Proiectul este relevant pentru obiectivul programului?

Impact

  • Există un număr clar, semnificativ dar realist/ adaptat de beneficiari?
  • Beneficiarii fac parte din grupul țintă prioritar (persoane instituționalizate/ cu dizabilități/  grupuri marginalizate/ vulnerabile)?

Fezabilitate și sustenabilitate

  • Activitățile proiectului sunt bine explicate/ argumentate?
  • Există indicatori clari de sustenabilitate (resurse, capacitate financiar-administrativă)?

Pentru mai multe detalii click aici.

Vizualizări: 343
Contact

E-mail: educlick@atelierefarafrontiere.ro

Știri recente
Azi, 17 mai 2024
Ieri, 16 mai 2024