Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

European Social Innovation Competition 2023

Beneficiari eligibili Premii Termen limită de depunere 
inovatori sociali din statele membre ale UE și din țările asociate la Orizont Europa  trei premii în valoare de 50.000 euro 30 mai 2023 (17:00:00 CET)

Despre concurs

Concursul European pentru Inovare Socială (EUSIC), finanțat de Consiliul European pentru Inovare (EIC) în cadrul programului Orizont Europa, îi ajută pe inovatori să își transforme ideile în soluții funcționale și facilitează o rețea de inovatori radicali care modelează societatea. Acest premiu recunoaște inovația socială ca fiind o abordare puternică pentru a răspunde provocărilor societale.

Tematică

Concursul European pentru Inovare Socială 2023 se va axa pe „Combaterea sărăciei energetice - Repower EU”.

Eligibilitatea participanților

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să fie:

  1. O persoană fizică sau o persoană juridică stabilită într-unul dintre statele membre (inclusiv țările și teritoriile de peste mări, (TTPM)) sau țările asociate la Orizont Europa.
  2. Câștigătorii, atât ai premiilor Challenge, cât și ai premiilor de Impact, ai edițiilor anterioare ale Concursului European pentru Inovare Socială nu sunt eligibili.
  3. Candidații care au primit deja un premiu UE sau Euratom NU pot primi un premiu al doilea premiu pentru aceleași activități.

Activități eligibile

Concursul European pentru Inovare Socială 2023 va sprijini soluțiile propuse de inovatorii sociali pentru a combate sărăcia energetică în sensul cel mai larg. Prin urmare, soluțiile propuse se pot axa, de exemplu, pe aspecte legate de monitorizare, sensibilizare, grupuri țintă specifice, modele de prețuri, producție, consum și economii de energie, renovări, comunitate energetică și investiții comune sau investiții, printre altele. În acest context, inovațiile sociale ar putea avea ca rezultat un serviciu sau un model de afaceri nou sau adaptat sau o dezvoltare tehnologică. Concursul va căuta inovații sociale tehnologice și non-tehnologice. Acesta se va axa în special pe inovațiile revoluționare, creatoare de piață și de tehnologie profundă care îmbrățișează obiectivele ediției din acest an, care vor contribui la combaterea sărăciei energetice și, în consecință, vor avea un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor și a prosperității locale.

Criterii de evaluare

  • Gradul de inovare - punctaj minimi: 6 puncte; punctaj maxim: 10 puncte;
  • Impactul - punctaj minimi: 6 puncte; punctaj maxim: 10 puncte;
  • Viabilitatea - punctaj minimi: 6 puncte; punctaj maxim: 10 puncte;
  • Scalabilitate și replicabilitate - punctaj minimi: 6 puncte; punctaj maxim: 10 puncte.

Nivel minim de calitate: 24/40 puncte

Pentru mai multe detalii click aici.

Vizualizări: 115
Contact

E-mail: EISMEAEUSIC@ec.europa.eu