Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021: Programul Energetic în România - Cunoștințe sporite despre energie regenerabilă, eficiență energetică

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere

Orice entitate, publică sau privată, comercială sau necomercială și organizație neguvernamentală, înființată ca persoană juridică în România

Parteneri eligibili: Orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, stabilită ca persoană juridică în Norvegia sau în România

Între 50.000 și 200.000 euro 30 iunie 2022, ora 14:00

Finanțator

Mecanismele Financiare SEE & Norvegian 2014-2021

Operator de program

Innovation Norway

Buget

3.000.000 euro

Obiectiv

Obiectivul programului este „Energie cu consum mai mic de carbon și securitate sporită a aprovizionării”. Programul urmărește să stimuleze și să dezvolte cooperarea pe termen lung între Islanda, Liechtenstein, Norvegia (denumite în continuare „statele donatoare”) și România (statul beneficiar).

Activități eligibile

  • Training-uri, seminarii, mentorat, campanii media etc., oferite publicului larg de către organizațiile de afaceri (IMM-uri, companii mari, incubatoare, acceleratoare etc.), sectorul public (organizații publice, entități publice locale, regionale sau centrale), instituții publice de învățământ , mediul academic, în domenii precum energia regenerabilă, eficiența energetică – conștientizarea publicului larg și formarea/competența.
  • Conferințe/workshop-uri în domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice – conștientizare publicului larg și/sau autorităților publice.
  • Acordarea de credite educaționale la nivel terțiar privind energia regenerabilă, eficiența energetică și securitatea energetică (aprovizionarea) publicului larg.
  • Instruirea personalului în consiliere energetică (de exemplu, cursul de conștientizare a energiei pentru orașe/comuna și bresle) pentru ca aceștia să fie mai capabili să răspundă nevoilor clienților.
  • Instruire publicului larg despre modalitățile de utilizare a energiei mai eficient (de exemplu, explicarea modului de utilizare eficientă a cronometrelor, comenzilor, încălzitoarelor etc.).
  • Sprijin pentru traininguri în implementarea sistemelor de management energetic, care includ eficiența energetică, generarea locală de surse regenerabile, suficiența/securitatea energetică, crearea unei echipe de management energetic în industrii, autorități publice locale, universități, cu excepția cerințelor impuse de lege. .
  • Sprijinirea abilităților în ceea ce privește evaluarea preliminară, pregătirea (inclusiv atenuarea riscurilor) și dezvoltarea unei investiții energetice, inclusiv cunoștințe legate de cum se vinde și cum se cumpără eficiență energetică.
  • Sprijin pentru training-uri pentru depășirea barierelor interne/externe pentru eficiența energetică ce urmează a fi implementată (instruiri pentru factorii de decizie pentru a înțelege proiectele în ceea ce privește economiile MWh, în ceea ce privește creșterea profitabilității, eliberarea de cashflow, dificultăți în obținerea licențelor etc. ).
  • Sprijin pentru instruiri ale autorităților publice locale în relația cu asociațiile de gospodării/blocuri, pentru ca proprietarii și proprietarii de locuințe să fie mai conștienți de beneficiile energiei regenerabile și/sau măsuri de eficiență energetică (renovare profundă, instalație fotovoltaică). pe acoperișuri etc.).

Criterii de evaluare

  • Verificare administrativă și de eligibilitate
  • Evaluare tehnică și financiară

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 753