Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Competiția #myEUspace

Beneficiari eligibili Buget Termen limită de înscriere
Echipe compuse din operatori economici, stabilite pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Elveția și Norvegia

Premii în valoare de 1.000.000 euro

15 noiembrie 2021

Finanțator

Agenția Uniunii Europene pentru Programul spațial (EUSPA)

Domenii de inovație

Soluția propusă ar trebui să abordeze unul dintre următoarele domenii de inovație:

  • Move Me Smart: soluții inteligente de mobilitate în toate modurile de transport care permit îmbunătățirea eficienței și durabilității, sporind în același timp siguranța.
  • Space My Life: soluții pentru consumatori precum aplicații mobile și orice alte soluții care utilizează date spațiale pentru sănătate, jocuri, sport, agrement, turism și viața de zi cu zi.
  • Planeta noastră verde: soluții inovatoare care abordează provocările de mediu, viața durabilă, consumul și producția.
  • Map My World: Soluții inovatoare de topografie pentru a contura viitorul geomaticii, planificării rurale și orașelor inteligente prin proiectare.
  • Agricultura prin satelit: soluții tehnologice care gestionează variabilitatea producției agricole, îmbunătățesc randamentul culturilor, reduc impactul asupra mediului și optimizează lanțul alimentar.
  • Dive in Quantum: soluții inovatoare care aplică tehnologii cuantice (calcul, detectare, simulare, criptare etc.) îmbunătățind aplicațiile spațiale din aval.

Competiția va fi organizată pe două tracks:

Track 1: De la idee la prototip / validarea clienților

Echipele își vor prezenta ideea teoretică (faza I) și versiunea prototip / beta a produsului lor pe baza unei astfel de idei (faza II), articulând propunerea lor de valoare și explorează soluția pe baza unui test de validare într-un mediu relevant.

Track 2: de la prototip la intrarea în produs / piață

Echipele își vor prezenta versiunea prototip / beta (faza I) și produsul final gata de comercializare (faza II) dezvoltând o propunere de valoare pentru a satisface nevoile potențialilor utilizatori.

Premii

La sfârșitul primului și al treilea pas, echipele premiate vor primi următoarele premii:

Primul pas: Depunere

  • Track 1: Cele mai bune 23 de idei, câte 4 pe domeniu de aplicare (cu excepția zonei Dive in Quantum în care vor fi selectate până la 3 idei), vor primi un premiu în valoare de 10.000 de euro, fiecare pentru a lansa dezvoltarea prototipului lor .
  • Track 2: Cele mai bune 20 de aplicații / prototipuri beta, 4 pe domeniu de aplicare, vor primi un premiu în valoare de 15.000 de euro, fiecare pentru a finaliza dezvoltarea produsului și pentru a obține intrarea pe piață.

Al doilea pas: Faza de dezvoltare

Al treilea pas: Finala

  • Track 1: Cele mai bune 6 proiecte, câte 1 pe domeniu de aplicare, vor primi un premiu suplimentar în valoare de 25.000 de euro fiecare.
  • Track 2: Cele mai bune 5 proiecte, câte 1 pe domeniu de aplicare, vor primi un premiu suplimentar în valoare de 50.000 de euro fiecare.

Criterii de eligibilitate

Participarea la concurs este deschisă echipelor compuse din operatori economici (inclusiv persoane juridice și persoane fizice). Participarea la acest concurs de premii este deschisă în condiții egale pentru echipe compusă din operatori economici stabiliți pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Elveția și Norvegia.

Criterii de evaluare

Următoarele criterii vor fi luate în considerare pentru evaluarea proiectelor de-a lungul tuturor etapelor concursului:

  • Inovație (1-5): cât de inovatoare și de nouă este abordarea comparată cu soluțiile tehnice și serviciile comerciale existente? Acest tip de soluție nu este încă disponibil pe piață sau se adresează unui nou domeniu de aplicații? Aplicația este avansată din punct de vedere tehnologic (de exemplu, utilizând algoritmi inovatori multi-frecvență)?
  • Potențial de piață (1-5): Există o cerere potențială de piață / o bază de clienți pentru acest produs / soluție? Care este potențialul de venituri? Soluția răspunde nevoilor piețelor regionale sau îmbunătățește oferta disponibilă pe piețele regionale?
  • Fezabilitate (1-5): Cât de fezabilă este soluția în limitele tehnologiei actuale? Ce progrese s-au realizat în aplicație / idee de la începutul provocării?
  • Relevanță spațială pentru UE (1-5): Aplicația folosește Galileo și/sau Copernicus? Sunt diferențiatorii Galileo și/ sau Copernic relevanți pentru aplicație? Sunt explorate sinergiile între datele Galileo-Copernicus?
  • Capacitatea operațională (1-5): Echipa are setul necesar de abilități, competențe și experiență pentru a pune în aplicare ideea? Care sunt resursele operaționale (umane, tehnice și altele) care vor fi investite în dezvoltarea soluției? Este prevăzută externalizarea activităților?

Pentru mai multe detalii click aici.

Vizualizări: 103
Contact

EUSPA

prizes@euspa.europa.eu