Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

FDSC: Mini-granturi pentru ONG-urile care adresează nevoi ale persoanelor cu dizabilități

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Perioada de depunere

Organizații neguvernamentale din România care lucrează cu și pentru persoanele cu dizabilități

Solicitanţii pot depune propuneri de mini-granturi doar individual (fără parteneri).

Între 3.000 - 50.000 lei 22 - 26 iunie 2021

Finanțator

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile cu sprijinul E-Distribuție Muntenia

Buget

60.000 lei

Obiectiv

În contextul activităților de sprijin pentru actorii societății civile inclusive și întărirea cooperării cu celelalte sectoare, FDSC a derulat din 2020 o serie de acțiuni menite să întărească capacitatea organizațiilor neguvernamentale care adresează nevoi ale persoanelor cu dizabilități, precum și pentru consolidarea înțelegerii nevoilor și potențialelor soluții pentru accesul persoanelor cu dizabilități la piața muncii și la servicii în general. Programul își propune să contribuie la capacitarea organizațiilor care lucrează cu și pentru persoane cu dizabilități, prin ameliorarea infrastructurii care stă la baza serviciilor pe care le furnizează în comunitate.

Activități eligibile

Mini-grantul acoperă produsele care cresc accesul persoanelor cu dizabilități la mediul fizic, informațional și comunicațional și, implicit, la serviciile organizației, precum:

 • Produse din categoria tehnologiilor și dispozitivelor asistive, respectiv tehnologii de acces care să fie disponibile/accesibile în mediul de interacțiune al organizației cu beneficiarul,
 • Produse/echipamente care să susțină eficientizarea activității organizației astfel încât aceasta să servească mai bine beneficiarii persoane cu dizabilități.

Organizația trebuie să demonstreze cum iși va deservi mai bine categoria de beneficiari, prin cuantificarea persoanelor care ar putea avea beneficii în urma achizițiilor. Nu se încurajează achiziția de produse/echipamente care acoperă nevoia de suport pentru un singur beneficiar (i.e. cu particularități care fac imposibilă utilizarea lor pentru deservirea în timp a mai multor persoane).

Achizițiile vizează:

 • Produse din categoria tehnologiilor și dispozitivelor asistive, respectiv tehnologii de acces care să fie disponibile/accesibile în mediul de interacțiune al organizației cu beneficiarul
 • Produse/echipamente care să susțină eficientizarea activității organizației astfel încât aceasta să servească mai bine beneficiarii persoane cu dizabilități
 • Câteva exemple de produse sau echipamente ce pot fi achiziționate în cadrul acestui program sunt:
 • echipamente și/ sau produse care contribuie la accesibilizarea spațiilor în care există interacțiune cu beneficiarii persoane cu dizabilitați
 • aplicaţii care pot îmbunătăţi abilităţile de de scris si citit
 • software (aplicaţii) OCR cititoare de ecran (screen reader) care identifică şi interpretează ceea ce este afişat pe ecranul unui computer.
 • software-uri de recunoaştere a vocii (speech recognition) 
 • tastaturi şi mouse-uri alternative
 • echipamente tehnologice (computere, imprimante, licențe etc) pentru eficientizarea activității organizației care deservește persoane cu dizabilități.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 101
Contact

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

tel: 0752.444.306 / 0758.231.013
e-mail: stef@fdsc.ro

Știri recente
Azi, 23 aprilie 2024
Ieri, 22 aprilie 2024