Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Premiile „Noul Bauhaus european” 2021

Beneficiari eligibili Premii Termen limită de depunere
Cererile de candidatură pot fi depuse de persoana/persoanele și de organizația/organizațiile împuternicite să reprezinte inițiativa.
  • 30.000 euro și un pachet de comunicare pentru Premiile Noul Bauhaus european
  • 15.000 euro și un pachet de comunicare pentru Staruri în devenire ale noului Bauhaus european
31 mai 2021

Finanțator

Comisia Europeană

Obiectiv

Noul Bauhaus european are ambiția de a face din Pactul verde o experiență culturală, centrată pe factorul uman și pozitivă, tangibilă. 

Obiectivul Noului Bauhaus său este de a articula, într-un mod inovator, trei dimensiuni cheie:

  • durabilitatea (inclusiv circularitatea), 
  • estetica (și alte dimensiuni ale calității experienței dincolo funcționalitate);
  • incluziunea (inclusiv accesibilitatea).

Categorii

  • Vor exista 10 categorii de premii. Fiecare categorie conține două componente de concurs paralele:
  • Premiile Noul Bauhaus european pentru exemplele/proiectele existente finalizate
  • Staruri în devenire ale noului Bauhaus european pentru conceptele sau ideile prezentate de tinere talente cu vârsta de cel mult 30 ani

Cele 10 categorii sunt:

  • Tehnici, materiale și procese pentru construcție și proiectare

​Exemple de soluții pentru a contribui la atenuarea schimbărilor climatice, a proteja mediul nostru și face locurile mai accesibile și incluzive.

  • Clădiri renovate în spirit de circularitate

​Locuri exemplare care demonstrează reutilizarea și reciclarea materialelor, un element central al Pactului verde european. Ele pot fi exemple de renovări sau clădiri planificate având în vedere circularitatea deplină. Astfel de exemple ar trebui să inspire pentru frumusețea lor și pentru contribuția lor la incluziune, în raport cu funcția lor sau accesibilitatea.

  • Soluții pentru co-evoluția mediului construit și a naturii

​Exemple care arată modul în care mediul construit poate contribui la protecția naturii și a biodiversității, luând în considerare nevoile culturale și sociale. Exemplele s-ar putea referi, de exemplu, la amestecul clădirilor în peisaj sau la integrarea naturii vii în construcții. Acestea ar trebui să arate cum biodiversitatea sau conservarea apei și solului pot fi respectate și promovate prin construcție și planificare

  • Spații urbane și rurale regenerate

Exemple emblematice de regenerare teritorială care combină durabilitatea, estetica și incluziunea și care au fost dezvoltate cu o mare participare și o implicare profundă a cetățenilor și a tuturor părților interesate. Acestea ar putea fi, de exemplu, reconversii ale zonelor abandonate din orașe, modernizarea teritoriilor și regiunilor în declin, proiecte exemplare menite să depășească segregarea și să ofere acces la locuri.

  • Produse și ciclul de viață

​Produse și procese care contribuie la un stil de viață durabil, atractiv și incluziv. Poate fi modă, mobilier sau design interior, dar și alimente sau alte elemente a vieții noastre de zi cu zi.

  • Patrimoniul cultural conservat și transformat

​Exemple de succes ale patrimoniului cultural care a fost pus în valoare în spiritul durabilității, esteticii și incluziunii. Ele pot fi modele exemplare de conservare care îmbunătățesc accesul la patrimoniul cultural pentru toți sau reconversia infrastructurii patrimoniului cu un scop social și o amprentă redusă de carbon.

  • Spații reinventate pentru întâlniri 

Exemple inspiraționale despre modul în care spațiile pot fi folosite pentru schimburi pozitive și construirea comunității. Poate fi, de exemplu, prin dezvoltarea și utilizarea exemplară a spațiilor publice, cum ar fi străzile, piețele și parcurile; sau modele deosebit de inspiraționale de centre comunitare, grădini comunitare, locuri de co-creație care combină stilul cu un scop social puternic și durabilitate.

  • Mobilizarea culturii, artelor și comunităților

Exemple care ilustrează impactul artelor pentru construirea comunității durabile. Pot fi evenimente, festivaluri, spectacole culturale care reunesc comunitățile. Pot fi exemple de povestiri care susțin incluziunea socială și acordul verde sau activități de transformare centrate în jurul artelor și culturii care ajută la construirea coeziunii sociale și la dezvoltarea unui sentiment comun de proprietate asupra spațiului.

  • Soluții modulare, adaptabile și mobile

Soluții inovatoare de intervenții / locuințe care răspund nevoilor temporare, de urgență, cu standarde estetice și durabile ridicate. Ele pot fi, de asemenea, soluții modulare pentru ecosisteme dinamice.

  • Modele de educație interdisciplinară

​Modele și metode educaționale care integrează valorile durabilității, incluziunii și esteticii în conținutul programelor de învățământ și în procesul de învățare. Include, de asemenea, modele inovatoare de formare pentru profesioniști bazate pe integrarea interdisciplinară a științei, artelor și studiilor sociale.

Criterii de eligibilitate

Cererile de candidatură pot fi depuse de persoana (persoanele) și de organizația (organizațiile) împuternicită (împuternicite) să reprezinte inițiativa. Sunt permise candidaturile comune. Cererea trebuie să conțină o explicație privind rolul entității (entităților) candidate în cadrul proiectului.

Cererile de candidatură pentru Starurile în devenire ale noului Bauhaus european pot fi depuse de persoane sau grupuri de persoane cu vârsta de cel mult 30 ani la data expirării cererii de propuneri.

Solicitanții pot fi rezidenți în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, atât timp cât proiectul sau ideea lor este sau urmează să fie dezvoltată și pusă în aplicare în UE.

Candidaturile pot fi modificate atât timp cât sunt în stadiul de proiect.

Procesul de selecție

Selecția câștigătorilor va fi organizată și examinată de un comitet de evaluare format din reprezentanți ai serviciilor Comisiei. Comitetul va asigura respectarea normelor aplicabile, inclusiv în ceea ce privește conflictul de interese.

Procesul de selecție va avea loc în mai mulți pași:

  1. Comitetul de evaluare va revizui toate cererile pentru a evalua eligibilitatea acestora.
  2. Toate cererile care îndeplinesc cerințele de eligibilitate vor fi publicate pe site-ul web pentru votarea publicului. Votul public va fi deschis exclusiv persoanelor fizice și entităților care s-au abonat la New European Bauhaus Newsletter până la 31 mai 2021. Votul va avea loc printr-un sistem securizat on-line. Fiecare alegător va avea două voturi pentru fiecare categorie în fiecare componentă.
  3. Cele mai votate trei proiecte pe categorie din fiecare componentă vor fi apoi evaluate de un juriu format din organizațiile care au devenit parteneri oficiali ai noului Bauhaus european până la 31 mai 2021.

Criterii de evaluare

Pentru Premiile Noul Bauhaus european:

  • Caracterul exemplar al proiectului în categoria de premii selectată. Proiectele trebuie să demonstreze modul în care valorile fundamentale ale durabilității, esteticii și incluziunii au fost urmărite și combinate într-un mod exemplar în raport cu categoria specifică. (40 de puncte / 100)
  • Rezultatele demonstrate / impactul proiectului în raport cu ceea ce se așteaptă în fiecare categorie. (20 de puncte / 100)
  • Angajamentul și implicarea cetățenilor. Se va acorda o valoare specifică calității implicării cetățenilor și a societății civile în proiectarea și / sau implementarea proiectului. Proiectul ar trebui să arate beneficiile care au rezultat din implicare. (20 de puncte / 100)
  • Dimensiune inovatoare în raport cu practicile de masă. (10 puncte / 100)
  • Potențial ridicat de transferabilitate în contexte diferite, bazat pe documentarea clară și comunicarea metodologiei și principiilor. (10 puncte / 100)

Pentru Staruri în devenire ale noului Bauhaus european:

  • Caracterul exemplar al proiectului în categoria de premii selectată. Ideile și conceptele trebuie să demonstreze modul în care valorile fundamentale ale durabilității, esteticii și incluziunii pot fi urmărite și combinate într-un mod exemplar în raport cu categoria specifică. (50 puncte / 100)
  • Dimensiune inovatoare în raport cu conceptele și practicile principale (25 puncte / 100)
  • Relevanța, calitatea și credibilitatea planului de dezvoltare, cu o atenție deosebită la etapele prevăzute în anul următor cererii. (25 puncte / 100)

Se va acorda maximum 100 de puncte pentru calitatea propunerii. Pentru fiecare criteriu este necesar un scor minim de 50%. Numai propunerile care îndeplinesc acest prag de calitate vor fi introduse pe lista de clasare.

Pentru mai multe detalii click aici.

Vizualizări: 79
Contact

Noul Bauhaus european

contact.prizes@new-european-bauhaus.eu