Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Kaufland România - Accessibility Hackathon: Soluții pentru o mai bună integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii prin intermediul unor soluții tehnologice inovatoare

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
Echipe de de 3-6 profesioniști din domeniul IT Marele premiu de 16.000 dolari

Persoanele interesate să intre în competiție se pot înscrie împreună cu o echipă până la data de 14 aprilie.

Competiția se va desfășura în intervalul 16 aprilie – 14 mai.

Finanțator

Kaufland România 

Obiectiv

Hackathon-ul social a fost creat special pentru a ajuta la o mai bună integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii prin intermediul celor mai inovatoare soluții tehnologice dezvoltate de una dintre echipele participante.

Domenii de interes

 • Egalitate - Adaptarea spațiilor de lucru, să devină accesibile pentru cât mai multe categorii de dizabilități. Școlarizarea propriilor angajați și integrarea eficientă a noilor colegi cu dizabilități în echipă
 • Diversitate - Asigurarea integrării persoanelor cu dizabilități si dezvoltarea unei culturi organizaționale bazate pe acceptarea diversității și încurajarea ei
 • Adaptare - Adaptarea spațiilor de lucru Kaufland pentru a mări capacitatea de incluziune a persoanelor cu dizabilități (angajați sau clienți).
 • Integrare - Transformarea într-un partener de încredere al persoanelor cu dizabilități, dar și al instituțiilor statului și al asociațiilor care au ca activitate integrarea lor în societate.

Despre eveniment

Accessibility Hackathon are loc sub forma unui hackathon online și este deschis tuturor profesioniștilor din domeniul IT, pregătiți să formeze o echipă de 3-6 membri, să codeze și, în final, să integreze persoanele cu dizabilități pe piața muncii cu ajutorul unor soluții inovatoare. Echipele acceptate în competiție vor fi asistate, pe tot parcursul desfășurării hackathon-ului, de către mentori de top, care le vor oferi sprijinul necesar pentru un rezultat cât mai bun, demn de etapa finală a competiției.

Provocarea

Provocarea Accessibility Hackathon este să dezvolte un instrument care să ajute persoanele cu dizabilități la o integrare mai bună la locul de muncă. Iată care sunt etapele în care ideile tale pot produce o schimbare:

 • ajută persoanele cu dizabilități în procesul de aplicare pentru un job potrivit abilităților lor (parcurgerea etapelor necesare pentru a aplica într-o modalitate cât mai simplă)
 • facilitează procesul de angajare propriu-zisă (pregătirea documentelor necesare, completarea documentelor pentru medicina muncii, semnarea contractului)
 • contribuie la procesul de integrare la noul loc de muncă (eficientizarea comunicării între personaele cu dizabilități și noii colegi cu ajutorul resurselor tehnologice) – toate ideile sunt așteptate și apreciate.

Etape

 • 17 Martie - Start înscrieri
 • 14 Aprilie 23:59 - Închiderea aplicărilor
 • 16 Aprilie - START HACKATHON
 • 13 Mai 23:59 - STOP HACKATHON
 • 14 Mai - Prezentarea soluțiilor și anunțarea marelui câștigător 

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 54
Contact

Întrebările pot fi transmise prin formularul de contact disponibil aici