Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Civic Europe Idea Challenge - Apel pentru proiecte de implicare civică din centrul, estul și sudul Europei, ediția 2021

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
ONG-uri din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Spania

Granturi de până la 35.000 euro/proiect

The Community Award: Aplicanții vor putea vota și acorda un premiu suplimentar de 3.000 EUR uneia dintre inițiative

26 aprilie 2021, ora 12:00 CET

Finanțator

Stiftung Mercator

Operator de program

MitOst și Sofia Platform

Eligibilitatea proiectului

Sunt eligibile proiecte adresate comunităților locale care:

  1. Contribuie la consolidarea cetățeniei active: ideile de proiect ar trebui să consolideze implicarea civică și participarea socială și politică la nivel local, în mod ideal prin educație civică. Ideile de proiect ar trebui să încurajeze acțiuni colective pentru a aborda problemele locale și pentru a îmbunătăți calitatea vieții comunității. Acestea ar trebui să ajute membrii comunității să fie auziți și să se implice activ în procesul decizional și de implementare a proiectelor comunale sau a politicilor locale care îi afectează.
  2. Dialog deschis: idei care să angreneze comunitatea în dialog în jurul unui subiect relevant la nivel local. Scopul ar trebui să fie acela de a aduce împreună oameni care nu sunt de obicei în contact și care aduc la masă perspective diferite sau total opuse asupra unui subiect.
  3. Se desfășoară în regiuni relevante: inițiativele sunt active în comunități și regiuni lipsite de coeziune civică. Coeziunea civică scăzută este adesea un fenomen observat în afara marilor centre urbane, în orașele mai mici și în zonele rurale și caracterizate prin: puține posibilități de implicare socială și politică, puține oportunități de educație civică și lipsă de cunoștințe privind drepturile civile, îndatoririle și participarea politică, lipsa de încredere, acceptare, solidaritate și legătură între grupuri și indivizi din comunitate, lipsa infrastructurii civice, cum ar fi centrele comunitare, bibliotecile, muzeele, spațiile publice de întâlnire, organizațiile societății civile, accesul la procesele de elaborare a politicilor locale
  4. Urmăresc impactul social pe termen lung: idei de proiecte care să aibă un impact pozitiv pe termen lung asupra dezvoltării comunității. Proiecte care doresc cu adevărat să înțeleagă grupul țintă, provocarea socială locală, părțile interesate implicate și urmăresc să abordeze soluții complexe, pentru a vedea tiparele și modalitățile care stau la baza influenței sistemului.

Etape

Civic Europe Idea Challenge 2021 are următoarele etape:

  • Înscrierea proiectelor până la data de 26 aprilie 2021 (aplicațiile se completează doar în limba engleză, iar după încărcarea proiectelor, acestea pot fi modificate până la termenul limită)
  • Anunțarea proiectelor de pe lista scurtă la începutul lunii iulie 2021
  • Derularea interviurilor și selecția câștigătorilor în perioada iulie – august 2021
  • Anunțarea câștigătorilor în septembrie 2021
  • Implementarea proiectelor câștigătoare în perioada octombrie 2021 - noiembrie 2022

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 337
Contact

Punct de contact pentru România

Ovidiu Condurache, Ashoka România

Tel: +40 766 793 792

E-mail: ohcondurache@ashoka.org

Știri recente
Azi, 24 aprilie 2024
Ieri, 23 aprilie 2024