Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Programul Innovators for Children - Soluții tehnologice care contribuie la un viitor mai bun pentru copii și adolescenți

Beneficiari eligibili Sprijin financiar Termen limită de depunere
 • Startup-uri
 • ONG-uri
Minimum 50.000 euro 30 aprilie 2021

Finanțator

Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar, Impact Hub Basel și Fundația Vodafone România

Obiectiv

Innovators for Children este un program de accelerare anual dedicat soluțiilor tehnologice care aduc un impact pozitiv pentru bunăstarea copiiilor și a adolescenților, prin inovare scalabilă.

În programul Innovators for Children 2021 sunt căutate startup-uri și ONG-uri care lucrează cu soluții tehnologice pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, educație, nutriție și alimentație, siguranță, drepturile copiilor în era digitală și alte domenii care ar putea contribui la o viață mai bună.

Sprijin financiar

Sprijinul financiar reprezintă accesul la o serie de oportunități, pornind de la finanțări nerambursabile, parteneriate comerciale, campanii de crowdfunding, investiții, ce vor fi definite în funcție de nevoile echipelor câștigătoare. Acestea vor fi disponibile pentru un minim de 3 proiecte, dezvoltate atât de startup-uri cât și ONG-uri, în funcție de capitalul necesar și solicitat pentru dezvoltarea soluției.

Etape

Proiectul se derulează în 2 etape:

 1. Faza de validare din perioada iunie – august 2021 cuprinde 3 întâlniri cu mentorii programului, în care vei primi feedback și stabili direcțiile de îmbunătățire a proiectului, o serie de workshop-uri de business și întâlniri regulate cu toți participanții pentru a susține ritmul în care progresezi și a-ți oferi feedback suplimentar. În această perioadă vom organiza și o conferință online de networking cu specialiști, antreprenori, ONG-uri relevante din domeniul wellbeing-ului copiilor din România și Elveția. La această etapă vor participa toate cele 10-15 startup-uri și ONG-uri acceptate în accelerator.
 2. Faza de dezvoltare din perioada octombrie 2021 – martie 2022 este concentrată pe lansarea proiectelor desemnate câștigătoare la Pitch Day, pe 14 septembrie. Vei primi în continuare mentorat, educație și sprijin în rafinarea produsului/ serviciului, în găsirea de parteneri relevanți și în creșterea vizibilității business-ului prin implementarea unei campanii de PR pentru proiectele câștigătoare. Programul se va încheia oficial în martie 2022.

Calendarul poate fi consultat aici

Domenii de interes

Proiectul caută soluții care pot contribui la o viață mai bună pentru copii în domenii ca:

 • Sănătate: tratament & prevenție adaptate copiiilor
 • Acces îmbunătățit la sănătate, în special acolo unde el este dificil
 • Educație
 • Nutriție și alimentație
 • Sănătate mentală
 • Sănătate fizică și emoțională
 • Siguranță
 • Drepturile copiilor în era digitală
 • Comunități și mediu mai potrivite pentru copii

Lista nu este exhaustivă. Sunt căutate orice tip de inovații care contribuie la un viitor mai bun pentru copii.

Organizatorii sunt în special interesați de soluții tehnologice sau sistemice care pot fi crescute accelerat pentru a ajuta cât mai mulți copii. Ca grupă de vârstă, sunt eligibile soluții pentru copii de toate vârstele (până la 18 ani).

Criterii de eligibilitate

Înscrierile sunt deschise startup-urilor și ONG-urilor cu propuneri de soluții tehnologice aflate în stadiul de idee (cu un plan de business bine definit), de prototip sau care au fost lansate de maximum 1 an ca produse/ servicii disponibile comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere.

Sunt căutate în special soluții tehnologice scalabile.

Criterii de selecție

De-a lungul tuturor etapelor, criteriile de selecție sunt:

 • Potențialul de impact al soluției propuse
 • Strategia de atragere a clienților
 • Fezabilitatea financiară și tehnologică pe termen lung
 • Motivarea și capacitatea echipei de implementare a proiectului
 • Gradul de inovare al produsului

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 578
Știri recente
Azi, 30 noiembrie 2023
Ieri, 29 noiembrie 2023