Beneficiari eligibili | Finanțare acordată | Termen limită de depunere |
Companii și consorții de companii |
Până la 100.000 de euro, precum și:
|
30 aprilie 2021 |
INNO4COV-19 este un proiect finanțat de Orizont 2020
1.200.000 euro
INNO4COV-19 are misiunea de a crea o platformă „lab-to-fab” și o resursă de colaborare unde companiile și laboratoarele de referință vor găsi instrumentele pentru dezvoltarea și implementarea tehnologiilor inovatoare pentru a aborda COVID-19 și pandemii viitoare- de la evaluarea ideilor la exploatarea pieței.
Apelul își propune să ofere sprijin financiar companiilor cu scopul de a accelera dezvoltarea și comercializarea soluțiilor inovatoare pentru a aborda COVID-19 care au fost deja validate în mediul relevant și care se concentrează pe unul dintre următoarele domenii tehnologice:
Sisteme de eșantionare, screening, diagnostic și prognostic rapide, eficiente din punct de vedere al costurilor și ușor de implementat, inclusiv noi metode de screening al plămânilor, folosind de exemplu AI sau soluții avansate de fotonică, pentru a detecta prezența parametrilor legați de agentul patogen, în special într-un stadiu incipient al infecției .
Sisteme de supraveghere a mediului (canalizare, aer etc.) și analize de date pentru (re)apariția și răspândirea virală în comunități, bazate, de exemplu, pe biosenzori optici sau detectarea genetică.
Protecția medicilor și a publicului larg îmbunătățind, de exemplu, proprietățile de umectare și filtrare a țesăturilor pentru măștile de față; senzori, sterilizare, inclusiv robotică și soluții AI, pentru dezinfecție și distanțare socială în medii precum asistență medicală, spații publice și clădiri.
Senzori cu cost redus, dispozitive portabile inteligente și robotică/ AI pentru telememedicină, teleprezență și monitorizare continuă de la distanță a parametrilor pacienților.
Solicitanții acceptați pentru apel sunt companii și consorții de companii care dezvoltă soluții, asigurându-se că:
Impactul potențial al produselor sau cazurilor de afaceri propuse trebuie să se bazeze pe scenarii reale și realiste. Soluția anticipată trebuie să răspundă unei nevoi potențiale care să valorifice sprijinul financiar solicitat. Solicitantul terț trebuie să furnizeze informații pentru comunicare către public, astfel încât comunitatea să își poată urmări progresul.
Obiectivele aplicației trebuie să fie SMART (specifice, măsurabile, atribuite, realiste, limitate în timp) și trebuie să demonstreze o viziune clară de la început definit până la sfârșit. Utilizarea serviciilor trebuie să corespundă obiectivelor și trebuie să susțină calea către implementarea pieței. Nivelul TRL trebuie demonstrat a fi cel puțin între 6-7.
Serviciile selectate și abordarea trebuie să abordeze provocarea tehnologică și / sau provocările relevante de dezvoltare și comercializare. Alocarea resurselor trebuie să fie adecvată. Aspectele de reglementare trebuie abordate în mod corespunzător.
Este foarte recomandat ca fiecare propunere să identifice deja ce sprijin este necesar din platforma INNO4COV-19.
Pentru mai multe detalii click aici