Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Fundația EMAG & Flanco - Programul „Nouă ne pasă”: Apel de proiecte pentru anul școlar 2021-2022

Beneficiari eligibili Termen limită de depunere 
Echipe de profesori din mediul rural 4 aprilie 2021

Finanțator

Fundația EMAG cu sprijinul FLANCO 

Obiectiv

Prin programul „Nouă ne pasă” se urmărește ca acelor copii din comunitățile defavorizate să le fie asigurate toate condițiile necesare pentru a-și putea continua studiile. Programul se adresează acelor copii pentru care lipsa resurselor materiale și/sau a sprijinului parental se reflectă în rezultate slabe la școală. Prin program se propune asistarea acestora pe o durată de minim 3 ani, astfel încât să promoveze evaluarea națională la finalizarea ciclului gimnazial. 

Ținta programului vizează în acest an extinderea cu 52 de centre tip after-school care vor asigura activităţi de educaţie remedială pentru copiii din mediul rural cu o situație materială sau familială dificilă.

Beneficiari

 • În primul an de proiect, elevii beneficiari pot fi minim în clasa a III-a și maxim în clasa a VI-a, provin din familii cu dificultăți socio-economice, cu rezultate școlare slabe și au potențial să recupereze cel puțin până la nivelul notei 5.

Fiecare grupă de lucru poate fi formată din minim 4 și maxim 10 elevi. 

Metoda de intervenție

Metoda de intervenție: implementarea centrelor after-school „Nouă ne pasă”, unde copiii beneficiază de ore de educație remedială la limba și literatura română și la matematică. La inițiativa echipelor de proiect se pot introduce în programul centrului și alte ore sau activități care să ajute pentru realizarea obiectivelor propuse. Activitățile se desfășoară în școală, înainte și/sau după orele copiilor, în funcție de orar, iar copiii primesc o masă caldă în zilele în care rămân la orele centrului after-school.

Centrele after-school sunt implementate de câte o echipă de proiect alcătuită din cadre didactice active în cadrul școlii. În fiecare echipă există un coordonator, cel puțin un profesor de limba română și un profesor de matematică pentru elevii din clasele V-VI și învățător/i pentru elevii din clasele III – IV. Coordonatorul este cel care formează echipa, definește programul centrului, rezolvă micile provocări organizatorice și păstrează legătura cu reprezentanții Fundației eMAG. 

Programul centrului

 • Se va desfășoara pe parcursul anului școlar cu începere în luna octombrie și finalizare în luna iunie a anului viitor, respectând zilele libere prevăzute prin lege și perioadele de vacanță;
 • Fiecare elev va avea acces la activitățile centrului în 3 zile pe săptămână, iar orarul săptămânal trebuie să cuprindă pentru fiecare elev câte 3 ore de matematică și 2 ore de limba și literatura română;
 • Fiecare copil inclus în program trebuie sa beneficieze de sprijinul centrului after-school pentru o perioadă de minim 3 ani școlari, intenția fiind de a-i sprijini până în clasa a VIII-a. 

Buget și costuri

 • Bugetul va cuprinde costurile ce urmează să fie acoperite din finanțarea obținută în cadrul programului Nouă ne pasă;
 • Costurile vor fi completate în ANEXA 1 – BUGET, conform indicațiilor existente în respectivul document;
 • Costurile trebuie să fie necesare pentru derularea activităților de tip after-school și sumele să fie utilizate în perioada de derulare a activităților;
 • Cheltuielile trebuie să fie verificabile prin documente justificative originale, conform reglementărilor naționale în vigoare.

Criterii de eligibilitate

 • Solicitanții sunt exclusiv echipe de profesori din mediul rural;

Echipele de proiect eligibile sunt alcătuite din persoane proactive, orientate spre soluții, cu bune abilități de comunicare și deschise pentru inovație. Este foarte important ca, în timpul implementării proiectului, profesorii care predau la centrul after-school să aplice metode de comunicare prin care să-i ajute pe elevii beneficiari să se deschidă și să capete încredere.

 • În școlile care aplică nu există alte centre de tip Școală după Școală (SdS) și/sau centre after-school finanțate din bani publici sau din surse private;
 • Proiectele depuse trebuie să răspundă obiectivului programului și să respecte modul de intervenție descris mai sus;
 • Există spații corespunzătoare în unitatea de învățământ și acordul directorului unității pentru derularea activităților centrului Nouă ne pasă. 

Echipele selectate pentru programul Nouă ne pasă se angajează să implementeze proiectul în forma agreată cu Fundația eMAG. 

Notă – vor fi eliminate acele aplicații care conțin fraze copiate de pe diferite site-uri sau din alte aplicații; cu cât aplicația este argumentată mai detaliat și formulările sunt mai autentice, cu atât cresc șansele de a fi selectată. 

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 152
Contact

Fundația EMAG

aplicatii@fundatiaemag.ro