Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Europa Creativă, acțiunea pilot i-Portunus: Apelul nr. 2 de proiecte adresat compozitorilor, muzicienilor și interpreților

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
Compozitori, muzicieni și interpreți, de preferat din domeniul muzicii clasice, jazzului și muzicii tradiționale, (individual sau în grupuri de până la 5 persoane), cu vârsta peste 18 ani, ce își au reședința legală într-o țară ce face parte din programul Europa Creativă Maximum 3.000 euro 15 aprilie 2021, ora 18:00 CET

Finanțator

Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, prin consorțiul format din Institutul Goethe, Institutul Francez și Izolyatsia

Buget

Bugetul alocat sprijinului pentru mobilitate este estimat la 500.000 euro.

Cu acest buget, i-Portunus se așteaptă să finanțeze aproximativ 250 de cereri de proiecte.

Scop

Scopul i-Portunus este de a oferi artiștilor din țările participante la Europa Creativă posibilitatea de a primi sprijin financiar pentru deplasarea într-o altă țară eligibilă la acest program în vederea colaborării internaționale, a dezvoltării profesionale și pentru stimularea coproducțiilor artistice.

Asistența pentru mobilitate i-Portunus este destinată acoperirii cheltuielilor legate de mobilitatea individuală: transport, cazare etc.

Despre apel

Apelurile sprijină mobilitățile pe termen scurt care au ca scop colaborarea internațională, rezidențe pentru creație și activități de dezvoltare profesională.

Mobilitățile trebuie să se desfășoare între 16 iulie și 30 noiembrie 2021, în cazul în care contextul pandemic permite acest lucru.

Grantul maxim oferit unei persoane este de 3.000 de Euro, iar durata mobilității poate fi între 7 și 60 de zile.

Călătoria poate fi continuă sau segmentată:

 • O mobilitate continuă înseamnă că aveți o călătorie dus-întors sau o călătorie cu mai multe destinații.
 • O mobilitate segmentată înseamnă că veți călători de mai multe ori către una sau mai multe destinații.

Fiecare călătorie trebuie să dureze minimum 5 zile, iar numărul total de zile trebuie să fie între 7 și 60 de zile.

Obiectivul principal al mobilității este de preferat să fie unul dintre următoarele:

 • Colaborare internațională: de exemplu, finalizarea unei compoziții prin intermediul site-ului, colaborare internațională între interpreți sau compozitori și interpreți.
 • Rezidențe orientate spre producție: de exemplu, rezultatul mobilității dvs. va fi o prezentare a unui corp de lucru nou creat.
 • Dezvoltare profesională: de exemplu, veți participa la reuniuni în rețea, vitrine, ateliere de lucru, cursuri magistrale și alte tipuri de instruire în afara educației formale.

Modalitatea de înscriere

Pentru a aplica, ar trebui să organizați un proiect cu o instituție gazdă / partener / coleg muzician dintr-o altă țară parteneră a programului Europa Creativă. În aplicație va trebui să:

 • Descrieți proiectul și obiectivul său principal.
 • Explicați cum vă va permite mobilitatea să atingeți obiectivul declarat.
 • Furnizați documente care să arate că ați făcut planuri cu un partener și că partenerul este angajat în proiect.

Aplicația va fi evaluată mai favorabil dacă puteți demonstra că proiectul face parte dintr-un plan care va duce la dezvoltarea de noi segmente de public, colaborări, perspective de carieră, oportunități sau alte efecte pe termen mai lung.

Pentru aplicațiile de grup

 „Un grup” este definit în cadrul apelului ca un număr fix de persoane (până la 5) care au același proiect de mobilitate coerent.
Persoanele din grup pot veni și se pot întoarce în diferite țări, dar proiectul de mobilitate necesită ca grupul să călătorească în aceeași țară de destinație și, în măsura posibilului și după caz, să sosească și să plece în aceleași date: mobilitatea trebuie să se concentreze pe un singur proiect de grup. Dacă una (sau mai multe) persoane din acest grup nu vor efectua o mobilitate transnațională, persoana (persoanele) în cauză nu va primi sprijinul: i-Portunus susține doar artiști individuali și profesioniști din domeniul culturii care realizează o mobilitate transnațională.
Pentru cererile de grup, o persoană ar trebui să depună o cerere pentru întregul grup, inclusiv numele, naționalitatea, data nașterii și țara de reședință a tuturor celorlalți membri ai grupului în formularul de cerere. Reprezentantul este rugat să trimită un CV și un portofoliu artistic, ambele întruchipând grupul în ansamblu.

Criterii de eligibilitate

 • Cererile trebuie depuse în limba engleză, online prin my.i portunus.eu, până la termenul limită, conform indicațiilor din calendar;
 • Cererile trebuie să includă toate informațiile solicitate în formularul de cerere, inclusiv documentele anexate;
 • Solicitanții trebuie să fie compozitori, muzicieni sau cântăreți, cu vârsta de cel puțin 18 ani și rezidenți legali ai unei țări din Programul Europa Creativă;
 • Destinația mobilității trebuie să fie o țară din Programul Europa Creativă;
 • Data plecării trebuie să fie la sau după 16 iulie 2021; data de întoarcere la sau înainte de 30 noiembrie 2021. Durata totală a mobilității trebuie să fie între 7 și 60 de zile (inclusiv zilele de călătorie;
 • Solicitanții nu au primit anterior asistență pentru mobilitate i-Portunus.

Pentru grupuri

 • Dacă membrii grupului intenționează să aibă durate diferite ale mobilității sau călătoresc în diferite destinații, atunci grupul nu este eligibil și este mai bine să aplicați individual;
 • Un membru al grupului dvs. nu poate acționa ca organizație gazdă;
 • Dacă vreun membru al grupului dvs. a primit anterior asistență pentru mobilitate i-Portunus, cererea dvs. va fi respinsă.

Criterii de selecție

 • Relevanță / necesitate: măsura în care mobilitatea vă va ajuta în realizarea rezultatelor (20 de puncte)
 • Pregătire / fezabilitate: măsura în care proiectul și mobilitatea au fost bine pregătite (20 de puncte)
 • Rezultate: ce vrei să obții ca urmare a mobilității tale (10 puncte)

Toate cererile vor fi evaluate independent de doi experți.

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 47