Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Institutul Băncii Europene de Investiții: Turneul de Inovare Socială

Beneficiari eligibili  Premii Termen limită de depunere 

Turneul este deschis persoanelor sau echipelor din (sau cu reședința) în statele membre ale Uniunii Europene, țările candidate și potențial candidate și țările AELS ale căror propuneri urmează să fie puse în aplicare în cel puțin una dintre aceste țări.

 • Proiectele câștigătoare din categoria Generală și categoria Specială vor primi premiul I sau premiul II de 75.000 EUR, respectiv 30.000 EUR; 
 • Premiul publicului în valoare de 10 000 EUR
 • Mentorat
3 martie 2021, ora 23:59 CET 

Finanțator

Institutul Băncii Europene de Investiții

Despre inițiativă

Obiectiv

Turneul își propune să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor. Acesta acoperă proiecte într-o gamă largă de domenii, de la educație și asistență medicală la mediu natural sau urban și de la noi tehnologii la noi sisteme și procese. Un premiu special de categorie, introdus în 2013, acordă un accent suplimentar unui domeniu specific în fiecare an.  În 2021, Premiile Speciale 1 și 2 vor fi acordate proiectelor care abordează tema vieții durabile.

Structură

Turneul se desfășoară în două runde: propunerile trimise până la data limită de depunere vor fi examinate și până la 15 finaliști vor trece în runda a doua. Din cei 15, cel puțin patru ar trebui să se califice și pentru Premiul Special pentru Categorie. Aceștia sunt anunțați și invitați la un program de training personalizat (Mentoring Bootcamp, e-training pe pitching, sesiuni de coaching individual și Rehearsal Bootcamp) cu scopul oferirii unor îndrumări necesare pentru finalizarea propunerilor lor. Finaliștii vor fi invitați să-și prezinte propunerile la evenimentul final (care va avea loc la Lisabona, Portugalia, la data de 7 octombrie 2021), unde vor fi selectați câștigătorii și vor putea intra în posesia premiilor.

Runda I

Criteriile cheie de evaluare pentru selecția în cadrul rundei 1 includ semnificația relativă a problemei vizate, sustenabilitatea inovației propuse și impactul social, etic și / sau de mediu estimat al soluției propuse. 

Runda II 

Cea de-a doua rundă de evaluare va ține seama de probabilitatea implementării pe baza sferei viziunii societale a propunerii și a eficacității sale generale, precum și a angajamentului, strategiei și capacității de implementare a echipei.

Criterii de eligibilitate

Turneul este deschis persoanelor sau echipelor din (sau cu reședința) în statele membre ale Uniunii Europene, țările candidate și potențial candidate și țările AELS ale căror propuneri urmează să fie puse în aplicare în cel puțin una dintre aceste țări.

Turneul Institutului BEI își propune să atragă interes atât de la organizații non-profit, cât și de la organizații cu scop lucrativ, în principal de la tineri antreprenori și întreprinderi sociale, departamente de responsabilitate corporativă ale companiilor din orice sector din sectorul privat, ONG-uri și entități guvernamentale sau guvernamentale locale și comunități universitare. Înscrierile de la echipele de studenți sunt, de asemenea, binevenite.

Propunerile pot fi idei inovatoare care ar putea fi puse în aplicare într-un interval de timp rezonabil și să aibă beneficii substanțiale pentru societate. Propunerile pot fi de asemenea soluții inovatoare deja implementate cu rezultate tangibile în ceea ce privește impactul societății care ar putea servi drept cele mai bune practici și modele replicabile. Toate depunerile trebuie să se angajeze să folosească potențiale premii în scopul propunerii lor.

Cererea depusă trebuie să includă:

 • Formularul de cerere completat (fișier Word)
 • Șablonul financiar (fișier Excel)*
 • Un interviu programat. Toți solicitanții trebuie să completeze un interviu video de șapte minute înainte de a putea intra în prima rundă**

*Toate propunerile trebuie să fie însoțite de cel puțin elementele de bază financiare, cu informații despre costuri (costuri de funcționare și elemente mari din bugetul dvs.), venituri (trecut, prezent și proiectat) și scenariu (e) de rentabilitate.

**Toți solicitanții trebuie să completeze un interviu video de șapte minute ținut în limba engleză înainte de a putea intra în prima rundă. Interviul video de șapte minute va fi anulat dacă pachetul aferent aplicației depuse este incomplet sau nu îndeplinește toate criteriile de eligibilitate. Sunt necesare condiții tehnice bune înainte de apelul video.

Premii

Proiectele câștigătoare din categoria Generală și categoria Specială vor primi premiul I sau premiul II de 75 000 EUR, respectiv 30 000 EUR.

Câștigătorul primului premiu din categoria Generală va beneficia, de asemenea, de un voucher de mentorat EY, oferit de EY Transaction Advisory Services din Belgia.

Alte premii:

 • Premiul publicului în valoare de 10 000 EUR, care va fi decis prin votul publicului.
 • Programul INSEAD pentru antreprenoriat social în Fontainebleau, Franța. Două proiecte vor fi selectate pentru a participa la program.
 • Calitatea de membru al rețelei SIT Alumni. 

Criterii de evaluare

Propunerile trebuie să respecte cerințele turneului.

În prima rundă, propunerile vor fi examinate pe baza clarității lor și a modului în care rezumatul răspunde la întrebări precum:

 • Care sunt problemele sociale și de mediu (societale) pe care încercați să le rezolvați?
 • În ce etapă se află proiectul tău?
 • Ce diferență face proiectul dvs. în rezolvarea problemelor?
 • Cine beneficiază de soluția dvs. și cum?
 • Care sunt principalele dvs. surse de finanțare reale / așteptate? Poate proiectul dvs. să genereze venituri recurente? Care este propunerea dvs. de valoare pentru investitori?
 • Cum ați cheltui premiul în proiect dacă veți câștiga competiția?

Cea de-a doua rundă de evaluare la Evenimentul final va ține cont în continuare de probabilitatea implementării durabile pe baza sferei viziunii sociale a propunerii și a eficienței sale generale a costurilor, precum și a angajamentului, strategiei și capacității de implementare a echipei.

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 261
Contact

Pentru informații suplimentare: institute@eib.org