Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Civic Europe Idea Challenge - Apel pentru proiecte de implicare civică din centrul, estul și sudul Europei

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
Programe civice, organizații și persoane cu inițiative la nivel local din Europa Centrală, de Est și de Sud

15 proiecte locale cu granturi de până la 50.000 EUR

Aplicanții vor putea vota și acorda un premiu suplimentar de 5.000 EUR uneia dintre inițiative.

27 mai 2020

Finanțator

Stiftung Mercator

Operator de program

MitOst și Sofia Platform

Buget

50.000 EUR

Aplicanții vor putea vota și acorda un premiu suplimentar de 5.000 EUR uneia dintre inițiative.

Obiectiv

Deoarece polarizarea a crescut în ultimii ani în Europa și în lume, sprijinul pentru societatea civilă a devenit crucial. Organizațiile care prezintă posibilitățile de a trăi în diversitate și de a rămâne deschise și tolerante funcționează cel mai eficient la nivel local, adresând nevoile specifice ale comunităților din afara marilor centre urbane. Munca lor poate fi considerată, de asemenea, „o practică vie a democrației”, prin contribuția activă la dezvoltarea unor comunități active și la consolidarea coeziunii civice. Aceste gen de inițiative sunt căutate prin intermediul Civic Europe Idea Challenge.

Eligibilitatea proiectului

Sunt eligibile proiecte adresate comunităților locale care:

  1. Contribuie la consolidarea cetățeniei active și a democrației: inițiative și idei de proiect care să contribuie la educația civică și încurajează implicarea civică la firul ierbii. Acestea ar trebui să abordeze problemele locale care contează pentru comunitate și, în același timp, să promoveze o cultură democratică de a trăi în diversitate, deschidere și toleranță. 
  2. Implică un spectru larg de voci locale: inițiative și idei de proiect care invită o gamă largă de opinii și actori cu privire la problema abordată și includ rezidenți, familii, persoane nou-venite, autorități locale sau grupuri care se simt excluse și își pot găsi răspunsurile în politica populistă. În mod ideal, inițiativele angajează actori ai comunităților cu profunde dezacorduri în dialog.
  3. Se desfășoară în regiuni relevante: inițiative și proiecte de idei ale căror activități vizează orașe mici, comune și sate situate în afara unor centre urbane mari, care sunt în mare parte ferite de polarizare sau care au o un nivel scăzut de coeziune civică și puține posibilități de educație și implicare civică și politică (așa-numitele deșerturi civice).
  4. Urmăresc impactul social pe termen lung: inițiative și idei de proiect al căror impact asupra restabilirii relațiilor dintre actorii locali (divizați) și (re)activarea întregului câmp de participare civică va fi explicit vizibil pe termen lung.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Sesiune de informare

Pe 13 mai va fi organizată o conversație deschisă despre intenția din spatele acestei oportunități unde, Iliyana Grabner (Head of Program Civic Europe) și Ovidiu Condurache (Ashoka România), vor povesti despre tipul de idei eligibile, procesul de aplicare și vor putea răspunde oricăror nelămuriri. Conversația va fi în limba engleză.

Pentru înscrieri, click aici

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 381
Contact

Punct de contact pentru România

Ashoka România

Ovidiu Condurache

Tel: +40 766 793 792

E-mail: ohcondurache@ashoka.org