Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Fundația 9 - Programul Artists Rooms: Apel de proiecte pentru oferte culturale

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
 • Artist, creator, autor independent sau persoană fizică autorizată în domeniul cultural. 

Este recomandat și încurajat să aplice pentru aceste fonduri artiștii și autorii care sunt în dificultate în această perioadă.

 • 7.200 lei brut pentru proiecte individuale
 • 14.400 lei brut pentru proiecte de grup
17 aprilie 2020, ora 12:00

Finanțator & Operator de program

Artists Rooms este un program inițiat de Fundația9 cu sprijinul partenerului fondator, BRD Groupe Societe Generale, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural ExpoArte și Anagrama.

Buget

300.000 RON

Obiectiv

Sectorul independent reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii în ceea ce privește protecția oferită de stat în situații de urgență. De multe ori, susținerea din punct de vedere financiar nu este suficientă, fiind nevoie și de păstrarea unei legături permanente cu publicul fidel. De aceea, Fundația9, prin sprijinul acordat de partenerul său fondator, BRD Groupe Societe Generale, pune la dispoziția artiștilor independenți un fond de producție și creație artistică care să le permită să-și continue activitatea în condiții de izolare.

Domenii eligibile

Se pot înscrie oferte din orice domeniu cultural sau creativ - muzică/sunet, dans, artele spectacolului, cinema, arte vizuale și new media, jurnalism cultural, literatură, transdisciplinar cu condiția ca oferta culturală propusă să poată fi prezentată online.

 • Pentru artele performative, artiștii pot propune proiecte interactive care pot fi prezentate publicului live, prin mijloacele de comunicare online, după termenul de livrare a lucrării finale (28.05.2020).

Oferta culturală propusă să poată fi prezentată online sub formă de: fișier video, fișier audio, fotografie, ilustrații, material scris.

Un artist/ un grup de artiști poate înscrie o singură ofertă culturală.

Condiții de eligibilitate

 • Să fie artist, creator, autor independent sau persoană fizică autorizată în domeniul cultural. Se recomandă și încurajează să aplice pentru aceste fonduri artiștii și autorii care sunt în dificultate în această perioadă
 • Oferta culturală propusă să poată fi prezentată online sub formă de: fișier video, fișier audio, fotografie, ilustrații, material scris
 • Să nu aibă datorii către stat
 • Să dețină un cont bancar nominal activ (fără popriri) în lei prin care să poate realiza toate operațiunile necesare dezvoltării proiectului

Ofertele culturale pot fi realizate de către unul sau mai mulți artiști, cu respectarea condițiilor de eligibilitate. Este încurajată colaborarea prin mijloacele de comunicare și de producție la distanță utilizând resursele și platformele existente online.

Criterii de evaluare

Programul vizează susținerea și nu asistența artiștilor independenți, aflați în dificultate în această perioadă, ceea ce face ca selecția propunerilor de idei și proiecte să țină cont de conținutul artistic propus.

Din această perspectivă, în selecția finală, vor fi analizate și luate în considerare:

 • Capacitatea de producție online și măsura în care artistul răspunde criteriului de prezentare online
 • Capacitatea de a se adresa unui public potențial din acest moment
 • Capacitatea de păstrare a calității proiectului în forma finală de prezentare
 • Respectarea unor criterii de bază legate de conținutul unor fișiere video care vor fi disponibile pentru toate categoriile de public. Nu vor fi acceptate propuneri care au un conținut discriminatoriu sau instigă la ură, rasism, comportamente xenofobe.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 280
Contact

Fundația 9

Adresa: Str. Nicolae Filipescu nr. 43, Sector 2, 020953, București

E-mail: contact@fundatia9.ro

Website: www.fundatia9.ro