Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021: Apel pentru inițiative bilaterale – Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
 • Orice entitate publică sau privată, inclusiv ONG-uri, cu personalitate juridică din România și statele donatoare este considerată promotor sau partener eligibil
 • Entitățile publice și organizațiile neguvernamentale înființate ca persoană juridică într-o țară din afara Spațiului Economic European care are frontieră comună cu România sunt de asemenea eligibile ca parteneri ai inițiativelor bilaterale.
Între minimum 50.000 euro și maximum 100.000 euro

UPDATE 17.03.2021: Apelul a fost relansat. Termenul limită de depunere este 20.12.2021, ora 16:00.

UPDATE 24.06.2020: Suspendarea apelului se prelungește pe perioadă nedeterminată ca urmare a restricțiilor impuse de COVID-19. Apelul va putea fi reluat în momentul în care va fi disponibil un calendar clar de desfășurare a acestui eveniment, ca urmare a deciziei finale luate de Uniunea Europeană și autoritățile române în acest sens.

30 septembrie 2020,
ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor

Finanțator

Mecanismele Financiare SEE & Norvegian 2014-2021 și Fondul pentru Relații Bilaterale

Operator de program

Punctul Național de Contact pentru Granturile SEE și Norvegiene din România

Buget

UPDATE 17.03.2021: Bugetul apelului a fost mărit la 2.000.000 euro. 

Bugetul disponibil pentru prezentul apel este de 1.000.000 de euro.

Acesta poate fi majorat, în funcție de numărul și calitatea cererilor primite. 

Despre program

„Capitala Europeană a Culturii” este o inițiativă a Uniunii Europene care urmărește să evidențieze bogăția și diversitatea culturilor din Europa, să celebreze trăsăturile culturale pe care europenii le împărtășesc, să crească sentimentul de apartenență al cetățenilor europeni la o zonă culturală comună și să favorizeze contribuția culturii la dezvoltarea orașelor.

Timișoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2021, cu conceptul de proiect „Shine your light - Light up your city!” 

Prezentul apel își propune să finanțeze inițiative bilaterale, dezvoltate și desfășurate în cooperare între entități din România și entități din Statele Donatoare, în contextul Timișoara - Capitala Europeană a Culturii 2021.

Inițiativele vor avea drept scop principal dezvoltarea cooperării, îmbunătățirea cunoștințelor și înțelegerii reciproce între România, Norvegia, Islanda și / sau Liechtenstein.

Activități eligibile

Organizarea de evenimente, ateliere, conferințe, seminarii, campanii, festivaluri, producții artistice, expoziții, târguri, etc. care vizează cooperarea, transferul de cunoștințe, tehnologie, experiență și bune practici între România și Statele Donatoare, în domenii relevante, precum:

 • sectoarele culturale și creative,
 • conservarea și utilizarea patrimoniului cultural,
 • promovarea diversității culturale și etnice și a dialogului intercultural;
 • dezvoltare urbană durabilă, tehnologii noi, green city, smart city, city of the future;
 • conexiuni / lecții învățate / cooperare / transferul de bune practici cu Capitale Europene ale Culturii din Statele Donatoare (ex: Bergen 2000, Stavanger 2008 și Bodø 2024).

Lista nu este exhaustivă.

Inițiativele trebuie să includă cooperarea între una sau mai multe persoane juridice dintr-un stat donator și una sau mai multe persoane juridice din România.

Criterii de evaluare

Aplicațiile de finanțare primite vor fi evaluate continuu, în ordinea înregistrării lor (conform principiului primul venit, primul servit), până la expirarea termenului stabilit sau alocării financiare disponibile

Verificare administrativă și eligibilitate:

 • Verificare administrativă
 • Verificarea eligibilității

Evaluare tehnică și financiară:

 • Relevanța inițiativei
 • Coerența inițiativei
 • Buget și eficiență

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 647
Contact

Solicitanții de finanțare pot trimite întrebări cu privire la acest apel utilizând următoarea adresă: eeagrants.bilateral@fonduri-ue.ro

Știri recente
Azi, 24 iunie 2021
Ieri, 23 iunie 2021