Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Programul Orizont 2020 - Competiția europeană de inovare socială: Tematica 2020 Reimagine Fashion

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
  • Persoane fizice sau juridice, grup de persoane juridice (cu excepția administrațiilor publice), stabilite în statele membre ale UE sau în țările asociate la Horizont 2020 

Sunt binevenite idei și propuneri din toate sursele, sectoarele și toate tipurile de organizații, inclusiv companii cu scop lucrativ, fără scop lucrativ sau private. Sunt posibile aplicații care implică mai multe organizații din diferite țări.

Pentru anul 2020:

  • 50.000 euro pentru fiecare dintre cele 3 proiecte finaliste

Pentru anul 2021:

  • Premiul pentru impact: 50.000 euro 
04 martie 2020, ora 12:00 CET

Finanțator

Comisia Europeană 

Obiectiv

Competiția își propune să stimuleze potențialul inovației sociale de a oferi soluții la provocările societății și să încurajeze o creștere durabilă și incluzivă în Europa. Acesta va susține direct câteva idei care ilustrează cel mai bine acel potențial.

Tematica 2020

Reimagine Fashion solicită idei și proiecte care vizează îmbunătățirea impactului social și de mediu al pieței modei europene prin dezvoltarea de noi produse, servicii, procese și modele de afaceri inovatoare.

Inovațiile ar trebui să urmărească reducerea amprentei generale asupra mediului și îmbunătățirea impactului societății pe piața modei, să o ajute să fie mai accesibilă și mai echitabilă și să aspire la schimbarea comportamentelor într-un mod durabil.

Soluțiile ar trebui să vizeze clar realizarea impactului, continuarea sustenabilității și să fie scalabile sau replicabile după competiție - la nivel local, național sau european.

Activități eligibile

Înscrierile trebuie să fie idei originale ale concurenților. Aceștia pot propune modalități noi sau îmbunătățite de a implementa soluții existente, de a le combina sau de a le adapta unui context diferit sau a unui grup țintă, dar nu pot fi copii exacte ale acestora.

Concurenții trebuie să demonstreze noutatea soluției lor, în comparație cu cele deja dezvoltate / implementate de ei înșiși sau de alții în contextul lor.

De asemenea, concurenții sunt așteptați să indice modul în care participarea la competiție poate beneficia asupra ideii lor (de exemplu, premiul financiar, asistență tehnică, îndrumare, rețea, vizibilitate sau alte avantaje conexe).

Etape

Etapa I - Martie - Mai 2020:

  • Pentru prima fază, toate înscrierile eligibile primite până la termen vor fi evaluate pentru a selecta cele mai promițătoare idei care se vor califica în a doua fază a Competiției.

Academia de Inovație Socială - Social Innovation Academy

  • Semifinaliștii vor fi invitați să participe la Academia de inovare socială și vor fi asociați cu un antrenor care le va oferi 20 de ore de îndrumare unu la unu.
  • De la anunțarea semifinalistelor până la sfârșitul Academiei, procesul Concurenței se va întrerupe.
  • Academia va consta dintr-o serie de ateliere și sesiuni tehnice de experți care acoperă inovația socială și conținutul relevant aferent temei 2020, în care semifinaliștii vor primi instruire și coaching de către profesioniști de afaceri și comunicații internaționale, antreprenori sociali, precum și potențial sfaturi de la alți experți în materie, de exemplu, profesioniști din finanțe, reprezentanți ai organizațiilor din sectorul public, experți specifici temei etc.

Etapa II - Iulie - Septembrie 2020: 

  • Pe baza contribuțiilor primite în timpul academiei și a sesiunilor de coaching, semifiniștilor li se va cere să își dezvolte ideile și să prezinte un „Plan de dezvoltare”.

Premii

Premiile în valoare totală de 200.000 euro, vor fi împărțite pe doi ani (2020-2021):

2020:

  • Va fi acordat un challenge prize de 50.000 de euro fiecăreia dintre cele mai bune 3 idei, dintre cele selectate ca finaliste (adică 10).

2021

  • Se preconizează acordarea unui premiu de impact de 50.000 de euro proiectului care a obținut cel mai semnificativ impact social în rândul semifinalistilor și finaliștilor din 2020 (sub rezerva alocării creditelor bugetare necesare).

Criterii de evaluare

Etapa I:

Juriul de preselecție (prima fază) va evalua fiecare cerere în funcție de cele 4 criterii de atribuire:

  • Gradul de inovare
  • Impactul
  • Durabilitatea
  • Scalarea

Etapa II:

Juriul de selecție va evalua planurile de dezvoltare depuse de semifinalisti pe baza celor 4 criterii de atribuire:

  • Gradul de inovare
  • Impactul
  • Durabilitatea
  • Scalarea

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 354
Contact

Pentru mai multe informații: http://eusic.challenges.org/

Pentru întrebări: info@socialinnovationprize.eu

Știri recente
Azi, 30 noiembrie 2023
Ieri, 29 noiembrie 2023