Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Programul Orizont 2020 - Premiul UE pentru Femeile Inovatoare

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
  • Femeile rezidente într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată cu Orizont 2020, care sunt fondatorul sau co-fondatorul unei companii inovatoare existente și active, înregistrată înainte de 1 ianuarie 2018.
  • Pentru premiul Rising Innovator, concurentul trebuie să fie o femeie născută după 1 ianuarie 1985, inclusiv.

Premii femei inovatoare:

  • 100.000 euro/proiect 

Premiul Rising Innovator:

  • 50.000 euro
21 aprilie 2020, ora 17:00 CET

Finanțator

Comisia Europeană 

Scopul programului

Femeile sunt subreprezentate în ceea ce privește crearea de întreprinderi inovatoare. Acesta este un potențial neexploatat pentru Europa, care trebuie să optimizeze toate resursele disponibile pentru a rămâne competitive și pentru a găsi soluții la provocările societății.

Obiectivul programului

Schema recunoaște rolul femeilor în realizarea inovațiilor care schimbă jocurile pe piața onorând realizările excepționale ale femeilor care conduc companii inovatoare.

Activități eligibile

„Premiul UE pentru femeile inovatoare” va fi acordat pentru un număr maxim de patru femei inovatoare (inclusiv o tânără inovatoare, așa-numita „inovatoare în creștere”) care au creat cel mai mare impact asupra ecosistemului inovator prin transformarea ideilor în produse și/sau servicii noi și avansate, în beneficiul și bogăția cetățenilor europeni.

Participanții trebuie să își susțină aplicațiile cu un mesaj video inspirator care durează până la 90 de secunde cu aplicarea lor. Trimiterea constă dintr-o cerere completă, inclusiv un link către videoclip.

Criterii de evaluare

Inovație avansată - Breakthrough Innovation

  • Compania fondată sau co-fondată de concurent oferă un produs sau serviciu de ultimă oră. În prezentarea inovației sale, concurentul va demonstra clar ce face acest produs sau serviciu inovator, descriind valoarea adăugată și viabilitatea acestuia, în special în raport cu alte soluții existente.

Impactul

  • Produsul sau serviciul de ultimă oră aduce beneficii majore cetățenilor, societății și economiei. Concurentul ar trebui să descrie nevoia specifică adresată și să demonstreze beneficiul produsului sau serviciului pentru societate (menționând, dacă este relevant, lupta împotriva schimbărilor climatice, egalitatea de gen și alte provocări sociale). Concurentul va demonstra, de asemenea, că produsul sau serviciul contribuie la crearea de locuri de muncă și creștere în Europa. Solicitantul ar trebui să demonstreze, de asemenea, contribuția pozitivă a companiei sale la un ecosistem de inovație mai larg.
  • Concurenta își va susține răspunsul cu informații cuantificabile în special despre impactul economic, inclusiv țările în care produsul sau serviciul este comercializat, cifra de afaceri (în EUR), locurile de muncă create și orice alt impact direct sau indirect. Concurentul ar trebui să detalieze, de asemenea, strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung pentru companie.

Inspirația

  • Concurenta a demonstrat o conducere activă, iar rolul ei a influențat succesul companiei. Concurenta are potențialul de a inspira și pe alții, în cadrul companiei sale și nu numai. Concurenta este un model puternic care poate inspira alte femei să devină inovatoare / lideri în inovare.

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 367
Știri recente
Azi, 30 noiembrie 2023
Ieri, 29 noiembrie 2023