Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

DIH² - Apel de proiecte adresat IMM-urilor/Mid-Cap-urilor și furnizorilor de tehnologie

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
 • IMM-uri / Companii de tip Mid-Cap
 • Furnizori de tehnologie

Sprijinul financiar va fi distribuit după cum urmează:

 • 3.500 euro fonduri europene per consorțiu care participă la ziua juriului (Jury day) - sumă forfetară (lump-sum);
 • 200.000 de euro fonduri pentru consorțiul TTE selectat - sumă forfetară;
 • 6.000 euro Servicii EU –IP & ELS –per consorțiu –sub formă de voucher;
 • 38.500 euro per cursortiu - Etapa ROSE-AP (Robotic-based Open Standard Enablers). Etapa începe dupa TTE și are o durată de 2 luni.

 

Etapa I:

31 octombrie 2019, 16:00 CET

Etapa II:

27 februarie 2020, 13:00 CET

Finanțator

Comisia Europeană prin Programul Orizont 2020

Operator de program

Digital Innovation Hubs - DIH2

Finanțări

În etapa II, suma maximă de sprijin financiar care va fi acordată va fi de până la:

 • 3.500 euro fonduri europene per consorțiu care participă la ziua juriului (Jury day) - sumă forfetară (lump-sum);
 • 200.000 de euro fonduri pentru consorțiul TTE selectat - sumă forfetară;
 • 6.000 euro Servicii EU –IP & ELS –per consorțiu –sub formă de voucher;
 • 38.500 euro per cursortiu - Etapa ROSE-AP (Robotic-based Open Standard Enablers). Etapa începe dupa TTE și are o durată de 2 luni.

Obiectiv

DIH² crede în puterea roboticii de a transforma agilitatea producției în întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și de a conduce creșterea economică în toată Uniunea Europeană.

Rolul acestora este de a facilita conexiunile care vor permite producția agilă în fabricile unde viteza și versatilitatea sunt esențiale pentru a satisface cererea clienților.

Domenii de interes

IMM-uri/Mid-Cap - Domeniile menționate în „Robotics H2020 Multi-Annual Roadmap”:

 • Asamblare electronică,
 • Fabricarea și asamblarea pieselor auto și aerospatiale,
 • Producția generală de piese din metal, cauciuc sau plastic,
 • Prelucrare alimentară,
 • Soft material;
 • Meșteșuguri și personalizate.

Activități eligibile

Solicitanții trebuie să abordeze minim o provocare de agilitate pe care doresc să o rezolve / să se concentreze. Mai jos urmează o descriere a provocărilor de agilitate pe care proiectul DIH² le-a identificat inițial cu exemple privind tehnologia robotică care ar putea fi aplicate pentru rezolvarea lor:

 • Provocarea nr. 1: Creșterea siguranței locurilor de muncă robotizate;
 • Provocarea nr. 2: Dezvoltarea unei interfețe centrate pe om pentru a facilita controlul roboților de către lucrători ne-instruiți, utilizând o comunicare standard de la om la om (vorbire, atingere, mimică etc.);
 • Provocarea nr. 3: Reducerea probabilității de apariție a unor evenimente periculoase pentru robotica cooperativă și trece dincolo de „oprirea în siguranță” a utilajelor actuale;
 • Provocarea nr. 4: Creșterea fiabilității dronei în mediul de fabricație;
 • Provocarea nr. 5: Dezvoltarea de gemeni digitali(digital twins) pentru a antrena algoritmi de siguranță pentru a automatiza operațiuni defectuoase, comportamente necorespunzătoare și detectarea potențială a coliziunilor;
 • Provocarea nr. 6: Dezvoltarea aplicațiilor de monitorizare a producției în timp real, capabile să gestioneze portofoliul de senzori eterogeni;
 • Provocarea nr. 7: Includerea mai multor strategii de securitate în cadrul organizațiilor pentru atenuarea riscurilor de securitate cibernetică;
 • Provocarea nr. 8: Posibilitatea de a răspunde rapid la nevoile clienților și la schimbările pieței, controlând în același timp costurile și calitatea;
 • Dacă doriți să abordați orice altă provocare, aplicați pentru Provocarea 9: Deschideți inovația perturbatoare.

Etape

Etapa I

În această fază IMM-urile producătoare sau întreprinderile puțin mai mari(Mid-Cap) și furnizorii de tehnologie pot aplica individual printr-un simplu formular de cerere. Până la 260 de IMM-uri producătoare / companii puțin mai mari și 260 de furnizori de tehnologie vor fi selectate pentru a participa la unul dintre evenimentele de brokeraj care vor avea loc la nivel local, fiecare găzduit de unul dintre cele 26 de DIH enumerate în anexa 4 (în total până la 520 organizațiile individuale vor fi invitate). În cadrul evenimentului de intermediere va exista o potrivire între participanți pentru a forma consorții pentru a implementa Experimente de Transfer Tehnologic (TTE) care vor aplica la Etapa a doua. Aceste consorții vor primi sprijin din partea DIH-urilor pentru a pregăti aplicația pentru cea de-a doua etapă, așa-numitul audit.

Se încurajează aplicarea la prima etapă a primului apel deschis chiar dacă ați format deja un consorțiu. Prin aplicarea la prima etapă a primului apel deschis, puteți primi asistență pentru a vă pregăti cererea pentru a doua etapă. Dacă nu aveți sediul într-una dintre cele 26 de țări în care vor avea loc evenimentele de intermediere, puteți aplica la oricare dintre evenimentele de brokeraj.

Cererile pot fi depuse individual de oricare dintre tipurile de entități menționate mai sus.

Termenul limită de depunere este pe 31 octombrie 2019 la 16:00 (CET / UTC + 1).

Etapa II

Consorții de 2 sau 3 organizații pot aplica la a doua etapă. Cel puțin un membru al consorțiului trebuie să fie o IMM-uri de producție / o companie ușor mai mare și un furnizor de tehnologie. Consorții care nu au participat la evenimentul de intermediere și nu au aplicat la prima etapă a apelului pot fi de asemenea aplicate. 26 de consorții vor fi selectate la nivelul UE pentru a participa la Ziua Juriului(Jury Day) și vor primi mini-subvenții în valoare de 3.500 euro. Pe parcursul Zilei Juriului, 13 beneficiari vor fi selectați dintre acești 26 ca beneficiari ai programului DIH2 și vor primi până la 200.000 de euro finanțare suplimentară și servicii premium de transfer de tehnologie.
 • Depunerea cererilor începe pe 3 decembrie 2019 la 00:00 (CET).
 • Termenul limită de depunere este pe 27 februarie 2020 la 13:00 (CET).

Criterii de eligibilitate

Etapa I

IMMM-urile producătoare sau companiile puțin mai mari, precum și furnizorii de tehnologie pot solicita să participe la primul apel deschis. De reținut: în timp ce este verificată starea companiei, se iau în considerare și părțile asociate ale acesteia.

Prima etapă: Cererile pot fi depuse individual de oricare dintre tipurile de entități menționate anterior.

Etapa II

Cererile trebuie depuse de consorții ale entităților menționate anterior, cu cel puțin 2 și până la 3 entități.

Participarea a cel puțin unei IMM-uri de producție sau a unei companii mai puțin mari în consorțiu și a unui furnizor de tehnologie este obligatorie.

Toți solicitanții trebuie să fie stabiliți într-unul din statele membre ale UE sau în țările asociate.

Criterii de evaluare

Etapa I

Eveniment de brokeraj

Aplicațiile selectate, după verificarea eligibilității din prima etapă, pre-notare și întâlnire de consens vor fi invitate să participe la unul dintre cele 26 de evenimente de intermediere locală care vor avea loc în țările indicate.
Scopul acestui eveniment este de a ajuta solicitanții să găsească parteneri și să favorizeze fuziunea de idei TTE care abordează provocări similare. Dacă nu există nicio potrivire la nivel local, DIH va raporta cazul către FBA, care va găsi un partener adecvat din alte DIH. Va fi oferit un spațiu virtual pentru a stabili consorții între companii din consorții din diferite țări.

În cadrul evenimentului de intermediere va exista un matchmaking între participanți pentru a forma consorții și pentru a implementa TTE-ul, adică Experimente de Transfer Tehnologic(Technology Transfer Experiments) care se vor aplica la Etapa a doua. Aceste consorții vor primi sprijin din partea DIH-urilor pentru a pregăti cererea pentru a doua etapă, așa-numitul audit.

Etapa II

Aplicațiile comune TTE create de consorții în etapa a doua vor fi evaluate de doi evaluatori independenți și confidențiali, cu expertiză în producția de robotică și agile. Experții vor fi selectați în conformitate cu caracteristicile specifice ale TTE.
Evaluarea se va baza pe:
 1. Excelență;
 2. Impact;
 3. Implementare.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 152
Contact

Persoana de contact:

Aneta Gałązka

+48602150448

e-mail: aneta.galazka@fundingbox.com

Știri recente
Azi, 01 aprilie 2020
Ieri, 31 martie 2020