Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Reprezentanța Comisiei Europene în România și Ministerul Educației Naționale - Concursul ,,Lider European” adresat liceenilor

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere
Elevi de liceu (clasele IX-XI)

Fiecare echipă finalistă va primi un premiu:

 • 700 de euro pentru locul 1;
 • 500 de euro pentru locul 2;
 • 300 de euro pentru locul 3;
 • 100 de euro pentru cele 5 mențiuni.

8 noiembrie 2019,

ora 23:59

Finanțator

Comisia Europeană

Operator de program

Reprezentanța Comisiei Europene în România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale

Buget

Valoarea maximă a sumelor pentru cele 8 echipe va fi în limita a 2.000 euro.

Despre program

Concursul Lider European este o activitate ce presupune creativitate și provocări, care se adresează elevilor de liceu și reprezintă un mijloc de comunicare între Reprezentanța Comisiei Europene și generațiile tinere și familiile acestora.

Concursul are rolul de a dezvolta abilitățile de lider ale elevilor și de a le face utile în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Obiectiv

Obiectivul concursului este de a spori și de a promova spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, având misiunea de a îmbunătăți potențialele abilități de lider ale generației următoare, dar și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă și de rezolvare a problemelor.

Domenii de interes

Proiectele implementate în cadrul concursului trebuie să se încadreze în unul din următoarele domenii, care vizează comunitatea locală:

 • Social;
 • Mediu înconjurător;
 • Cultural;
 • Afaceri/economic.

Câteva exemple, dar fără a se limita la acestea: asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, evenimente de integrare culturală etc.

Etape

Etapa I - Înscrierea online

Înainte de 8 noiembrie 2019, ora 24:00, profesorul coordonator al echipei trebuie să acceseze site-ul web, sub eticheta „Formular de înscriere” și să completeze datele sale de contact și datele tuturor membrilor echipei (numele echipei, numele și data nașterii fiecărui membru al echipei), acceptând regulile și condițiile. Înregistrarea va fi considerată reușită dacă profesorul primește un e-mail de confirmare din partea sistemului. De asemenea, acesta va primi și instrucțiunile pentru încărcarea online a proiectului echipei pe care acesta o coordonează.

Etapa II - Competiția online

Fiecare echipă trebuie să pregătească și ulterior să încarce online,după înscrierea echipei pe website o prezentare a aunui proiect cu privire la subiectele de interes menționate anterior și în care sunt evidențiate relația cu Europa și ajutorul financiar pe care Europa ar putea să-l acorde.

Etapa III - Finala

Finala concursului va avea loc la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene, între 4 decembrie și 16 decembrie 2019. Pentru finală, fiecare echipă trebuie să realizeze o prezentare Power Point, cu text și imagini de până la 10 pagini, inclusiv prima pagină, de prezentare a echipei/ proiectului, și ultima, de încheiere.

Criterii de evaluare

Un juriu alcătuit din cel puțin 4 membri va evalua proiectele în conformitate cu următoarele criterii:

 • Raportarea la valorile europene –până la 20 puncte;
 • Identificarea problemei, orientarea către găsirea de soluții, originalitate – până la 10 de puncte;
 • Calitatea proiectului, coerența lucrului în echipă, sustenabilitatea – până la 20 de puncte;
 • Plan de implementare, logistică și resurse financiare – până la 20 de puncte;
 • Impactul asupra vieții de zi cu zila nivel regional – până la 20 de puncte;
 • Calitatea prezentării – până la 10 puncte.

Punctajul total este de 100 de puncte.

Cele mai bune 8 proiecte și echipe vor fi selectate pentru etapa finală. În timpul etapei finale, se vor stabili câștigătorii celor 5 mențiuni și cele mai bune 3 echipe care vor participa la finala ce va avea loc la București.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 3
Contact

Pentru orice nelămurire sau solicitare de informații suplimentare, puteți utilizați adresa de e-mail: lidereuropean@europacasanoastra.ro