Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Organizația Mondială de Turism și FCB - Apel pentru Start-Up-uri inovatoare din domeniul sportului și turismului

Beneficiari eligibili Finanțare acordată Termen limită de depunere

 Start-Up-urile care sunt fie:

 • în etapa timpurie(etapa A),
 • pentru profit sau non-profit,
 • persoane fizice sau juridice,
 • MVP,
 • cu potențial pentru scalabilitate,
 • cu o viziune sustenabilă. 

Câștigătorul va continua să participe la un proces de lucru pentru proiectarea unui pilot cu FC BARCELONA și acceleratorul Barça Innovation HUB, care trebuie efectuat în 6 luni de la numirea câștigătorului.

În aceste 6 luni, FC BARCELONA va decide dacă să pună sau nu în aplicare proiectul pilot derivat din procesul de lucru menționat și își rezervă dreptul de a implementa proiectul.

15 august 2019

Operator de program

Organizația Mondială a Turismului și Barça Innovation Hub

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) este Agenția Națiunilor Unite responsabilă de promovarea unui turism responsabil, durabil și universal accesibil. În calitate de organizație internațională de lider în domeniul turismului, UNWTO promovează turismul ca motor al creșterii economice, al dezvoltării incluzive și al sustenabilității ecologice și oferă conducerii și sprijin sectorului în avansarea politicilor de cunoaștere și turism la nivel mondial.

Barça Innovation Hub este un centru mondial pentru cunoașterea și inovarea în domeniul sportului, care contează cu participarea profesioniștilor și a liderilor mondiali care lucrează pentru a crea și a împărtăși noile tehnologii, procese și experiențe care pot adăuga valoare nu doar sportului, ci diferitelor sectoare care promovează un ecosistem lumea sporturilor susținută de organizațiile sportive, centrele de anchetă, universitățile, antreprenorii și întreprinderile nou înființate.

Parteneri: Qatar și Wakalua 

Obiectiv

Competiția este o inițiativă globală care are ca scop identificarea întreprinderilor noi cu cel mai mare potențial de a schița viitorul și de a promova inovația durabilă în sectorul sportului și turismului.

Domenii de interes

Proiectele trebuie să fie incluse la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă stabilite de Națiunile Unite și la introducerea sau adaptarea elementelor digitale și tehnologice și să se axeze pe una (sau mai multe) dintre următoarele domenii:

 • Managementul destinației sau managementul privat al soluțiilor / produselor / servicii dezvoltate în jurul sportului ca produse turistice sportive;
 • Configurație pe partea de aprovizionare care caută echilibru între dezvoltarea durabilă și profitabilitatea proiectului, maximizând impactul pozitiv asupra comunității;
 • Legătura cu piața și experiența utilizatorului în toate fazele călătoriei.

Criterii de evaluare

 • Potențial impact asupra afacerii;
 • Maturitatea produsului / tehnologiei;
 • Capacitatea de parteneriat;
 • Sustenabilitate

Pe baza criteriilor menționate mai sus, va fi efectuată o verificare și filtrare inițială a tuturor proiectelor participante prin intermediul platformei. Prima preselecție va alege 20 start-up-uri care vor trece apoi prin următorul proces de selecție.

Comitetul de selecție va fi numit de Organizația Mondială a Turismului. Acesta va fi alcătuit dintr-o rețea internațională de investitori, antreprenori și experți din statele membre ale OMT și din filialele OMT și aliații strategici. Acest comitet va evalua propunerile și va selecta 5 finaliști.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 41
Contact

Organizația Mondială a Turismului

E-mail: comm@unwto.org

Știri recente
Azi, 07 iulie 2020
Ieri, 06 iulie 2020