Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Programul de granturi „Raiffeisen Comunități”, ediția 2018

Beneficiari eligibili Finanțarea acordată  Perioadă de depunere

 ONGuri și instituții de învățământ

45.000 lei

2 iulie - 3 august 2018

Finanțator

Raiffeisen Bank S.A.

Buget

450.000 lei

Obiectiv general

Scopul principal al programului este acela de a încuraja organizațiile neguvernamentale și instituțiile de învățământ să dezvolte și să implementeze proiecte de responsabilitate socială în domeniul educației non-formale, care să ducă la îmbunătățirea nivelului de educație și astfel la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din România.

Activități eligibile

Activități în domeniul educației non-formale

Educația non-formala cuprinde totalitatea acțiunilor și influențelor educative structurate, organizate și instituționalizate, dar desfășurate în afara sistemului de învățământ.

 ✓ acțiunile incluse în acest perimetru se caracterizează printr-o mare flexibilitate, oferind o mai bună  posibilitate de pliere pe interesele și posibilitățile celor care participă la actul educativ; au caracter facultativ sau opțional; presupune mai multe tipuri de activități, organizate de specialiști; participanții sunt implicați in proiectarea, organizarea si desfășurarea acestor activități; nu se pun note, nu se face o evaluare riguroasa; permite lărgirea orizontului cultural, îmbogățirea cunoștințelor din anumite domenii, dezvoltarea unor aptitudini și interese speciale; se valorifică aptitudinile și interesele participanților; poate fi o cale de ajutor pentru cei cu șanse mici de a accede le o școlarizare normală (persoane defavorizate, tineri în derivă, persoane cu nevoi speciale).

✓ Opțiuni metodologice de desfășurare a educației non-formale:

  • centrată pe conținut (de ex. planificarea bugetului familiei, utilizarea instrumentelor financiare etc.);
  • centrată pe problemele vieții cotidiene;
  • pentru conștientizare (de ex. în vederea cunoașterii și respectării drepturilor și libertăților individuale);
  •  educația umanista (de ex. cultivarea unei imagini corecte despre sine, încrederea în capacitățile de inițiativă, de creație și decizie).

✓ Categoriile de public-ținta: copii, tineri, adulți.

✓ Tipuri de educație non-formala acceptate: educație financiara, educație antreprenorială, educație civică, educație profesională.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Vizualizări: 60