Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliul Regional Limousin ofera experienta franceza dobandita in accesarea fondurilor structurale

in data de 20 iunie, prefectul Radu Bud a primit o delegatie din regiunea franceza Limousin, condusa de presedintele respectiv vicepresedintele Consiliului Regional, Jean Paul Denanot si Gerard Vandenbroucke, sosita la Satu Mare pentru a sprijini demersurile unor firme care activeaza in domeniul alimentarilor cu apa si protectia mediului dar si pentru identificarea domeniilor de colaborare cu autoritatile locale din judetul Satu Mare. Vizita delegatiei franceze are loc la 3 luni de la intalnirea pe care prefectul Radu Bud a avut-o cu reprezentantii unor firme din regiunea Limousin si ai Agentiei Regionale de Dezvoltare din respectiva regiune. Discutiile cu prefectul judetului au loc cu doua zile inainte de lansarea oficiala la Bucuresti, cu prilejul actiunii organizate de misiunea economica de pe langa Ambasada Frantei la Bucuresti, a unei societati romano- franceze ce va oferi autoritatilor din Romania parteneriate dar si consultanta pe probleme legate de alimentarea cu apa a localitatilor mici si mijlocii respectiv de protectia mediului. Acest parteneriat este avantajos avand in vedere ca in orasul Limoges este sediul Oficiului International al Apei si buna colaborare intre universitatea din orasul francez si Universitatea Babes- Bolyai din Cluj- Napoca. Sediul noii societati va fi la Satu Mare, unde isi desfasoara activitatea societatea partenera din Romania si anume UNIO SA.

Discutiile dintre prefect si conducerea Consilului Regional din Limousin au vizat aspecte privind functionarea administratiei locale din cele doua tari, mai ales ca intre cele doua sistemele administrative exista foarte multe asemanari. Oaspetii francezi si-au manifestat disponibilitatea de a oferi primarilor din judetul Satu Mare experienta dobandita in accesarea fondurilor europene, Romania urmand sa beneficieze de asistenta financiara din partea UE prin intermediul fondurilor structurale, dar si posibilitatea pregatirii profesionale a personalului din domeniul alimentarii cu apa a localitatilor. Presedintele Jean Paul Denanot si-a argumentat sprijinul acordat viitoarei societati prin prisma obligatiilor ce revin autoritatii franceze de a sustine proiectele societatilor din respectiva regiune.

Prefectul Radu Bud si-a exprimat speranta ca aceasta intalnire va reprezenta debutul unor relatii de colaborare la nivel institutional dintre judetul Satu Mare si regiunea Limousin si vor fi identificate noi domenii in care s-ar putea realiza proiecte comune.

Prefectura judetului SATU MARE

Vizualizări: 92