Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pentru 2014-2020, CE propune ca cel putin un sfert din fondurile Politicii de Coeziune sa se aloce catre FSE

Comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, a prezentat saptamana trecuta propunerile CE privind utilizarea investitiilor sociale ca solutii la criza economica actuala.

Comisarul Lazlo Andor a adus in discutie adoptarea unui „Pact pentru investitii sociale”, centrat pe urmatoarele prioritati:

  • Cresterea capacitatii economiei de a crea locuri de munca
  • Reducerea somajului in randul tinerilor
  • Reducerea somajului pe termen lung
  • Cresterea eficientei sistemelor de protectie sociale
  • Modernizarea si eficientixarea sistemelor de instruire si educatie

Eficacitatea investitiilor sociale va fi asigurata printr-o mai buna coordonare si monitorizare a politicilor sociale si de ocupare a fortei de munca, utilizarea unor instrumente financiare specifice, precum si implementarea unor initiative care sa ajute statele membre sa dezvolte masurile necesare pentru ocuparea fortei de munca.

In privinta instrumentelor financiare, Comisia a propus ca FSE sa reprezinte cel putin un sfert (84 milioane de euro) din alocarea financiara a Politicii de Coeziune pentru perioada 2014-2020. Totodata, CE propune directionarea a 20% din FSE catre activitati care sa promoveze incluziunea sociala si sa stimuleze reducerea saraciei.

Referitor la masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca la nivelul statelor membre, CE va lansa, in luna aprilie, un pachet legislativ care vizeaza crearea de noi locuri de munca, o mai buna functionare a pietei muncii, cresterea investitiilor in dezvoltarea competentelor si imbunatatirea mobilitatii fortei de munca.

Anamaria Ravar
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 108