Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bugetul UE pentru 2011 a fost implementat in proportie de 99,7%

CE a anuntat implementarea in proportie de 99.7 % a bugetului UE alocat pentru anul 2011. Din alocarea totala de 123.2 miliarde de euro, numai 375 de milioane de euro nu au fost cheltuiti, in comparatie cu suma de 1,6 miliarde ramasa necheltuita in 2010.

Implementarea ar fi putut fi insa mult mai mare. De exemplu, in luna decembrie, Comisia a primit solicitari de plata aferente proiectelor cu finantare europeana in valoare de 15 miliarde de euro. Din aceasta suma, numai 4 miliarde de euro au fost rambursati pana la sfarsitul anului 2011, restul de 11 miliarde urmand a fi rambursati din bugetul pentru 2012.

“Aceste valori arata ca orasele, regiunile, afacerile, oamenii de stiinta din Europa au nevoie si folosesc fonduri europene, mai ales in perioade de criza”, a declarat Janusz Lewandowski, comisarul european pentru programare financiara si buget. “Cei care solicita reducerea bugetului UE risca afectarea proprilor cetateni, privandu-i de fondurile europene”, a adaugat Lewandowski.

Multe dintre programele din domeniul competitivitatii au fost implementate in totalitate sau chiar au depasit bugetul alocat, solicitand transferuri suplimentare sau modificarea alocarilor. Acesta a fost cazul programelor pentru cercetare, competitivitate si inovare, dar si programului de invatare pe tot parcursul vietii.

Anamaria Ravar
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 113