Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Agricultorii pot completa electronic cererea pentru subventiile europene

Incepand cu 13.02.2012, fermierii pot solicita subventii europene fara sa se mai depleseze la oficiile APIA, ei putand depune cererea direct online. APIA a pus la dispozitia beneficiarilor de subventii aplicatia IPA Online, accesibila pe site-ul www.apia.org.ro, prin intermediul careia fermierii deja inregistrati la APIA si care intentioneaza sa solicite sprijin in anul 2012 pot sa completeze electronic declaratia de suprafata, sa vizualizeze si sa actualizeze propriile parcele. De asemenea, fermierii isi pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA.

Pentru accesarea aplicatiei IPA Online, fermierii vor utiliza un numar unic de identificare a exploatatiei - primit in campania/campaniile precedente si existent in deciziile de plata - si o parola care se poate obtine de pe site-ul APIA.

Avantajele utilizarii IPA Online:

  • fermierul nu mai are nevoie de harti pe hartie
  • in urma digitizarii parcelei, sistemul masoara si afiseaza suprafata digitizata
  • permite localizarea cu precizie mai mare a parcelei
  • identificarea si posibilitatea de avertizare rapida cu privire la unele erori (diferente de suprafata, suprapuneri)

Ulterior, in baza invitatiei primite de la APIA, fermierul se prezinta la Centrul judetean/local APIA, pentru a completa un formular cu date de identificare ale exploatatiei si o anexa cu privire la schemele/masurile de sprijin solicitate.

Depunerea cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata se deruleaza in perioada 1 martie - 15 mai 2012.

Pentru mai multe detalii, click aici


Sursa: APIA

Vizualizări: 181