Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi reglementari privind alocarile financiare pentru masurile de dezvoltare rurala cofinantate prin PNDR

Guvernul a aprobat modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofinantate din FEDR in perioada 2007-2013. Noua hotarare reglementeaza actualizarea alocarilor financiare pentru masurile de dezvoltare rurala confinantate prin PNDR, in contextul noilor modificari aprobate de catre CE cu privire la posibilitatea realocarii de fonduri intre masurile din cadrul altor axe sau ale aceleasi axe. Astfel, Hotararea isi propune directionarea sumelor de la masurile mai putin accesate catre masurile lansate recent sau cu o cerere ridicata.

Totodata, Hotararea prevede posibilitatea decontarii cheltuielilor de consultanta pentru intocmirea dosarului cererii de finantare integral, in cadrul unei singure transe de plata, prin exceptie de la regula privind plata proportionala a cheltuielilor de consultanta si pentru managementul proiectului.

O alta modificare aprobata vizeaza reglementarea conditiilor de obtinere a garantiilor bancare sau echivalente de catre Grupurile de Actiune Locala (GAL) pentru acordarea de catre APDRP a avansului de 20% aferent costurilor de functionare si dobandirii de competente in conformitate cu noile prevederi ale PNDR aprobate de CE. Astfel, Grupurilor de Actiune Locala li se asigura conditii de accesare a fondurilor comunitare similare cu ale celorlalte categorii de beneficiari ai PNDR.

Descarca Nota de fundamentare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 224/2008

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 150