Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interes crescut pentru proiectele finantate prin PNDR masura 141 – Rapoarte de selectie

Autoritatea de Management a PNDR a publicat raportul de selectie partial al proiectelor depuse in sesiunea iunie 2011 pentru Masura 141 – “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”. Valoarea totala a proiectelor depuse la oficiile judetene ale APDRP a fost de 202,07 milioane de euro, depasind semnificativ alocarea financiara de 85,440 milioane de euro. Astfel, din cele 26.943 de proiecte depuse de catre fermieri, numai 11.392 au fost selectate pentru finantare, 1.323 fiind respinse, iar 11.620 fiind trecute pe lista de asteptare.

Pentru mai multe detalii privind rezultatele selectiei click aici.

Numarul mare de proiecte indica un interes crescut pentru o varietate de activitati agricole, de la legumicultura la cresterea animalelor. Acelasi interes a fost remarcat si in cazul proiectelor depuse in cadrul sesiunii de primire a cererilor de finantare pentru Masura 112 –“Instalarea tinerilor fermieri”. Tinerii fermieri au depus in perioada 28 ianuarie 2011-13 ianuarie 2012 peste 3 800 de proiecte, in valoare totala de 137,18 milioane de euro. Astfel, alocarea de 50 de milioane de euro pentru sesiune a fost depasita de aproape trei ori, acordarea finantarii fiind decisa in functie de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte.

Aceasta este prima sesiune de proiecte in care se constata o crestere insemnata a interesului pentru zootehnie, lucru datorat in primul rand noului sistem de calcul al dimensiunii economice a exploatatiei agricole care valorizeaza superior sectorul de crestere a animalelor. Ca un element de noutate, tinerii care au depus proiecte in aceasta sesiune beneficiaza de o prima de instalare care poate ajunge la 40.000 euro, fata de 25.000 cat se putea obtine in anii precedenti”, a declarat Mihai Gavril Vadan, directorul general al APDRP.

Urmatoarea sesiune pentru depunerea proiectelor de finantare nerambursabila aferenta Masurii 112 – “Instalarea tinerilor fermierise va desfasura in perioada 1 - 29 iunie 2012, alocarea financiara fiind de peste 120 de milioane de euro.

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Surse: APDRP, Mediafax

Vizualizări: 17