Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CFR a semnat un nou contract de servicii, co-finantat prin Facilitatea ISPA

CFR a semnat un nou contract de servicii, co-finantat prin Facilitatea ISPA

Vineri, 15 iunie 2007, se semneaza la sediul Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” S.A. un nou contract de servicii, co-finantat de Comisia Europeana, prin Facilitatea ISPA (85%) si de bugetul de stat (15%).

Obiectivul specific al acestui contract este pregatirea unui portofoliu de proiecte de cale ferata pentru urmatoarele sectiuni: Brasov - Sighisoara (130 km), Sighisoara - Coslariu (98 km), Coslariu - Simeria (68 km), Predeal - Brasov (26 km) si Craiova - Calafat (107 km).

Proiectele de cale ferata avute in vedere sunt localizate de-a lungul Retelei Trans - Europene de Transport (TEN-T) si a Coridorului IV (ramura nordica si sudica) ce constituie o parte importanta din Proiectul de Prioritate Europeana nr. 22 ”Axa de cale ferata Atena - Sofia - Budapesta - Viena - Praga - Nürnberg/Dresda - Bucuresti”.

Contractul vizeaza realizarea serviciului de Asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor din domeniul feroviar pentru a fi finantate din Fondul de Coeziune, avand o valoare de 20.619.770 EURO si a fost atribuit consortiului ITALFERR S.p.A. - OBERMEYER PLANEN & BERATEN GmbH - SCOTT WILSON RAILWAYS L.t.d. - TECNIC CONSULTING ENGINEERS S.p.A., Italia.

Contractul a fost atribuit in urma desfasurarii unei licitatii internationale deschise, iar beneficiarul acestuia este Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” S.A.

Durata de executie a contractului este de 27 de luni, de la data inceperii acestuia.

Ministerul Transporturilor

Vizualizări: 104