Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare lansata de CE pe tema surselor regenerabile de energie

Pentru a evalua validitatea pe termen mediu, respectiv pana in 2030, a actualelor obiective ale politicilor de promovare a surselor regenerabile de energie, Comisia Europeana a lansat, in decembrie 2011, o consultare publica avand ca scop aflarea opiniei partilor interesate pe aceasta tema.

Avand in vedere obiectivul de 20% impus statelor membre pentru anul 2020 privind ponderea surselor regenerabile de energie in consumul final de energie la nivel european, precum si perspectiva de a se stabili pentru anul 2050 o noua tinta ambitioasa, respectiv de reducere cu 80 - 95% a emisiilor de gaze cu efect de sera in Uniunea Europeana, in opinia Comisiei Europene este necesara cresterea accentuata a ponderii surselor regenerabile de energie si dupa anul 2020.

Partile interesate pot accesa, in limba engleza, consultarea publica lansata, in acest context, de Comisia Europeana aici.

Contributiile se trimit on-line prin completarea chestionarului elaborat in acest scop, disponibil la adresa mentionata, termenul limita de raspuns fiind 7 februarie 2012.

Anterior, completarii chestionarului online se recomanda partilor interesate a analiza Documentul de consultare disponibil aici.

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 81