Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lista cu noi intrebari frecvente pentru beneficiarii si potentialii beneficiari ai PNDR

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai PNDR, APDRP publica periodic, in cadrul newsletter-ului elaborat de aceasta institutie, o serie de intrebari frecvente.

Intrebare: Pentru Masura 112, daca sotul si sotia au contracte de arenda diferite, pot accesa separat finantare in cadrul aceleasi sesiuni?

Raspuns: Conform Ghidului Solicitantului aferent Masurii 112 “Instalarea tinerilor fermieri”, nu se acorda sprijin persoanelor care nu au acte de proprietate sau contracte de arenda/concesionare incheiate in nume propriu, cu exceptia sotului sau sotiei. In acest ultim caz, un singur membru al familiei poate primi sprijin, chiar daca ambii soti indeplinesc conditiile prevazute in masura.


Intrebare:
In ce categorie se incadreaza levantica?

Raspuns: Conform „Catalogului Oficial al Soiurilor de plante din Romania”, editia 2011, lavanda este incadrata la capitolul VI „ Plante medicinale si aromatice”. Insa, in Cererea de Finantare a Masurii 112, la capitolul „Structura culturilor si calculul UDE” acesta nu se incadreaza la nicio sectiune. Prin urmare, investitia vizata nu este eligibila.

Intrebare: Intentionez sa realizez un proiect pe Masura 123 privind procesarea grasimilor animale pentru obtinerea de furaje pentru animale. Este aceasta activitate sau nu considerata activitate de ecarisaj?

Raspuns: Conform Ghidului Solicitantului aferent Masurii 123 ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, nu sunt finantate investitii pentru unitati de ecarisaj. Avand in vedere sensul termenului “ecarisaj - operatie de tratare si de prelucrare a cadavrelor de animale si a resturilor de la abatoare in vederea transformarii lor in produse furajere sau industriale” - aceasta activitate mentionata de dumneavoastra se incadreaza in aceasta sfera, fiind considerata activitate de ecarisaj. Prin urmare, proiectul vizat de dumneavoastra, nu este eligibil.

Intrebare: Suntem o firma noua cu domeniul de activitate medical - ambulanta, care doreste sa acceseze Masura 312. Va rugam sa ne precizati daca este eligibila achizitionarea unui elicopter de interventie rapida si transport bolnavi.

Raspuns:
Achizitionarea unui elicopter nu este eligibila, nefiind o cheltuiala in vederea desfasurarii activitatii de transport cu ambulanta care intra pe cod CAEN 8690 - „Alte activitati referitoare la sanatatea umana”, cod care nu este eligibil prin Masura 312. Conform Cod CAEN 8690, transportul pacientilor cu ambulanta, inclusiv avioane, este un serviciu asigurat adesea in timpul urgentelor medicale, iar aceasta Masura de finantare nu vizeaza activitatea spitaliceasca si de urgente medicale.

Pentru a vizualiza mai multe intrebari frecvente atat din cadrul PNDR, cat si din cadrul altor programe operationale, click aici

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Newsletter APDRP – Octombrie 2011

Vizualizări: 257