Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Politica de Coeziune 2007-2013: Comisia a aprobat strategia nationala si prioritatile Olandei

Comisarul pentru dezvoltare regionala, Danuta Hubner, si Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse, Vladimir Spidla, au felicitat autoritatile din Olanda pentru aprobarea de Comisia Europeana a Politicii de Coeziune 2007-2013. Olanda va primi in perioada 2007-2013, fonduri europene in valoare 1.9 miliarde euro.
Procedura de adoptare a Politicii de Coeziune este completa, Comisia Europeana aproband prioritatile, indicativele anuale alocate si lista programelor operationale.
Prioritatile olandeze in perioada 2007-2013, asa cum sunt prevazute in Cadrul National Strategic de Referinta, promoveaza economia regionala, competitivitatea si inovatia. Acestea sunt transpuse in patru programe operationale regionale finantate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si un program operational national ce va primi finantare prin Fondul Social European. La sfarsit, jumatate din FEDR trebuie investite pentru a contribui la intarirea capacitatii inovative a regiunilor. Programele Operationale promoveaza intarirea cooperarii intre autoritatile oraselor, provinciilor si nationale.

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 106