Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premierul a cerut scurtarea la 45 de zile a duratei de procesare a cererilor de rambursare si pentru proiectele PNDR

Primul-ministru Emil Boc a discutat ieri cu ministrii agriculturii si afacerilor europene, Valeriu Tabara si Leonard Orban, despre obiectivele stabilite pentru 2012 in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene destinate agriculturii.

In cadrul Comitetului interministerial desfasurat pe aceasta tema, la Palatul Victoria, s-a decis aplicarea si pentru fondurile europene din sectorul agriculturii a masurii de procesare a cererilor de rambursare ale beneficiarilor in termen de maxim 45 de zile de la data prezentarii cererilor. Aceasta masura este deja in vigoare pentru fondurile structurale si de coeziune si va intra in vigoare dupa emiterea unui ordin al ministrului Agriculturii, in cursul saptamanii viitoare. 

De asemenea, au fost analizate masurile necesare pentru atingerea tintei de absorbtie de 2,5 miliarde de euro pentru acest an, pentru toate cele trei componente care vizeaza agricultura: Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR), Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si Fondul European pentru Pescuit (FEP).

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 90