Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Posibile suplimentari de personal la OI-urile supraincarcate

Premierul Emil Boc a declarat ieri, in cadrul primei reuniuni din 2012 a Grupului interministerial pentru absorbtia fondurilor europene, ca se ia in calcul posibilitatea ca, in limita resurselor existente, sa se aloce personal suplimentar la organismele intermediare unde este nevoie.

Conform acestuia, Ministerul Afacerilor Europene urmeaza sa faca pana pe 16 ianuarie 2012 o evaluare cu fiecare Autoritate de Management din perspectiva OI-urilor aflate in subordine, pentru a se vedea unde este nevoie de personal suplimentar.

Premierul a accentuat, insa, faptul ca aceste alocari se vor face in limita resurselor existente si doar in situatia in care se justifica intr-adevar necesitatea unei astfel de masuri:”In limita resurselor pe care le avem la nivelul guvernului, vom putea aloca, acolo unde este nevoie si intr-adevar se justifica, personal suplimentar”.

Aceasta masura se discuta mai ales in contextul in care, in cadrul reuniunii interministeriale de ieri, Primul-ministru a subliniat ca Guvernul va urmari, in 2012, aplicarea ordonantei de urgenta adoptate in decembrie 2011 care stabileste un termen limita de 45 de zile in care AM-urile au obligatia sa proceseze cererile trimise de beneficiari pentru rambursarea cheltuielilor.

”Vom monitoriza, in detaliu, pe fiecare minister, pe fiecare program operational, pe fiecare organism intermediar, cum se respecta acest termen de 45 de zile, pentru ca, daca este sa avem in momentul de fata o problema - este cea legata de durata lunga a cererilor de evaluare a proiectelor si a duratei foarte lungi a cererilor de procesare a cererilor de rambursare, care aduc pierderi si pentru beneficiari publici si privati in absorbtia fondurilor europene”, a afirmat Emil Boc.

Acesta a nominalizat OI-urile unde exista cele mai mari probleme referitoare la durata solutionarii cererilor de rambursare, dar a atras atentia ca acest lucru nu inseamna ca „totul e perfect in celelalte parti”. Este vorba de OI-ul de la Ministerul Educatiei (POSDRU), OI-urile pentru IMM-uri si pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei si OI-ul de la Ministerul Comunicatiilor (POSCCE), activitatea acestora urmand sa fie monitorizata cu mare atentie in perioada urmatoare.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 59