Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul-ministru: „Guvernul si-a indeplinit principalii indicatori macroeconomici propusi pentru 2011”

Guvernul si-a indeplinit principalii indicatori macroeconomici propusi pentru 2011, datele indicand o crestere economica de circa 2% si un nivel al deficitului bugetar de 4,4% din PIB, a declarat, ieri, primul-ministru Emil Boc.

„Am reusit sa indeplinim fara probleme indicatorii propusi de crestere economica si deficit bugetar pentru anul 2011. Cresterea economica pentru 2011 va fi aproape de 2%, deci peste ceea ce ne-am propus de 1,5%, iar tinta de deficit bugetar de 4,4% a fost respectata. (...) Este o dovada de seriozitate si credibilitate a Guvernului in contextul european nu foarte optimist, context european inca macinat de criza datoriilor suverane si a deficitelor excesive si de furtunile de pe pietele financiare”, a afirmat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a mentionat ca principale prioritati pentru 2012: pastrarea locurilor de munca si a investitiilor, precum si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, acestea fiind esentiale pentru “mentinerea ritmului de crestere economica, de 2,1%, prognozat pentru 2012”.

Obiectivul nostru este de a aduce in Romania 6 miliarde de euro, ceea ce va face ca gradul de absorbtie a fondurilor europene sa fie de minim 20% in 2012, cele 6 miliarde de euro contribuind decisiv la sustinerea cresterii economice, in contextul in care, din nefericire, in Uniunea Europeana exista chiar si posibilitatea revenirii in recesiune, in special in zona euro”, a subliniat primul-ministru, precizand ca Guvernul va urmari cu atentie cheltuirea cu eficienta si transparenta a resurselor bugetare pentru investitii.

Un alt obiectiv al Guvernului pentru 2012 este, potrivit premierului, continuarea reformei statului in domeniile: sanatatii, educatiei, muncii si asistentei sociale, fiscal, precum si a companiilor de stat. Alte obiective mentionate de premier pentru 2012 sunt continuarea luptei pentru combaterea evaziunii fiscale, sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii si a mediului de afaceri.

Primul-ministru a solicitat membrilor cabinetului responsabilitate si continuarea masurilor in vederea pastrarii credibilitatii Romaniei pe plan extern.

“Romania nu are alta sansa decat sa ramana credibila, prudenta si responsabila. De aceea, va invit ca, si in 2012, sa nu avem in vedere anul electoral, ci in primul rand interesul Romaniei de a ramane responsabila, credibila in plan international”, a precizat primul-ministru.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 75