Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasul turistic Sinaia a primit finantare nerambursabila din Regio pentru dezvoltarea urbana

In data de 23 decembrie, orasul Sinaia a semnat primele cereri de finantare in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul „Centre urbane”.


Contractul de finantare al proiectului „Reabilitarea infrastructurii publice urbane oras Sinaia <<Via Sinaia Design – Verde - Deschis>>” are o valoare totala de 81.856.120 de lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 52.354.760,04 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 11.500.454,45 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 1.303.167,64 lei. Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni, interval de timp in care se va reabilita sistemul rutier si se vor executa lucrari de reparare la trotuarele din zona centrala a orasului (Bulevardele: Republicii, Carol si Ferdinand). Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se urmareste totodata marirea sigurantei circulatiei, prin crearea de sensuri giratorii si montarea de indicatoare rutiere, precum si imbunatatirea serviciilor publice.

 

Cel de-al doilea proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana este „Achizitia si instalarea de echipamente de supraveghere necesare pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in orasul Sinaia, judetul Prahova”. Contractul de finantare are o valoare totala de 1.749.702 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este 1.130.082,58 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 248.238,42 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 28.129 de lei. Durata de derulare a contractului este de 26 de luni. Prin implementarea acestui proiect se doreste prevenirea si combaterea delincventei, criminalitatii cu precadere a celei juvenile, eliminarea cauzelor si a conditiilor ce favorizeaza manifestarea acestui fenomen in unitatile de invatamant si imprejurimile acestora, prin atenta supraveghere prin intermediul camerelor video montate in curtile institutiilor de invatamant si a zonelor din preajma scolilor. Totodata se vor instala camere de supraveghere in zona centrala (Bulevardele Republicii, Carol I si Ferdinand, Colegiul National „C. Cantacuzino”, Centrul Cultural „Carmen Sylva”, Scoala Generala „G. Enescu”, Scoala Generala „Principesa Maria”, cu dispecerizare in sediul primariei).

 

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 150