Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Slatina continua procesul de atragere a fondurilor europene nerambursabile

Ministrul Elena Udrea a semnat vineri, trei contracte de finantare pentru reabilitarea unor zone din municipiul Slatina, in valoare totala de aproape 24 de milioane de lei. Proiectele vor fi finantate din fonduri europene nerambursabile prin POR si sunt parte componenta a Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) pentru municipiul Slatina.

„Municipiul Slatina dovedeste ca, daca exista vointa necesara, atragerea fondurilor europene nu este dificila. Celor sase proiecte din PIDU aflate deja in implementare in Slatina li se alatura acestea trei si, probabil, la determinarea care exista, vor mai veni si altele. Este important ca, prin astfel de proiecte cu bani europeni, municipiul Slatina isi va rezolva o mare parte din problemele legate de infrastructura locala, in contextul in care investitiile din fonduri locale sunt afectate de climatul economic”,
a declarat ministrul Elena Udrea.

Proiectul "Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal si mobilier urban adiacent strazilor Sergent Major Dorobantu Constantin, Basarabilor, Centura Basarabilor si Arcului" urmareste realizarea infrastructurii a 15 strazi si alei de acces din cartierul Sg. Major C-tin Dorobantu si sistematizarea verticala a zonei aferente strazii, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, asigurarea accesului la proprietati, precum si a sigurantei circulatiei.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe durata a 10 luni, este de 14.297.783,46 de lei, din care 10.856.363,89 de lei finantare nerambursabila.

Proiectul "Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal, mobilier urban zona strazii Cornisei-Spital" are ca obiective realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale si sistematizarea verticala a zonei aferente strazii, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, dar si asigurarea accesului la proprietati.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe durata a 10 luni, este de 3.481.242,97 de lei, din care 2.575.852,33 de lei finantare nerambursabila.

Proiectul "Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal, mobilier urban adiacent Str. Unirii, Libertatii, Crisan (sistematizare pe verticala cartier Unirii, str. Libertatii, str. Crisan)" prevede realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale, sistematizarea verticala a zonei aferente strazilor mentionate, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, dar si asigurarea accesului la proprietati, reabilitarea si/sau modernizarea carosabilului, reabilitarea si/sau modernizarea trotuarelor, reabilitarea spatiilor verzi.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe durata a 8 luni, este de 5.767.373,99 de lei, din care 4.244.003,63 de lei finantare nerambursabila.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 124