Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Afacerile se dezvolta mai usor cu finantare de la BCR si garantii obtinute prin Initiativa JEREMIE

Sunteti o intreprindere mica sau mijlocie si afacerea dvs. are nevoie de fonduri pentru a se dezvolta? Pentru a obtine aceste fonduri aveti nevoie de garantii.

Banca Comerciala Romana (BCR) stie acest lucru si de aceea va ofera credite garantate in proportie de 80% prin Initiativa JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). Aceasta initiativa este implementata in Romania de catre Fondul European de Investitii pe baza unui parteneriat intre Comisia Europeana si European Investment Bank Group, scopul principal fiind acela de a imbunatati finantarea IMM-urilor din fonduri structurale, in perioada 2007 – 2013.

Garantii in conditii extrem de avantajoase

Garantia JEREMIE se acorda pentru 80% din valoarea creditului si este obtinuta direct de la BCR cu costuri zero (comision de garantare zero).

Garantia JEREMIE este acordata in cadrul "Schemei transparente de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania", finantata de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivatii Economice (POS CCE), Axa Prioritara 1 - Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, Domeniul de interventie 1.2 - Accesul IMM-urilor la finantare.

Conditii de acordare

Creditele cu garantia JEREMIE pot fi accesate de intreprinderi mici si mijlocii, inclusiv start-up-uri, plafonul maxim al creditului ce poate fi contractat fiind de 1,875 milioane de euro, cu mentiunea ca, in cazul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului rutier, plafonul maxim este de 937.500 de euro. Credite se pot acorda in lei si/sau in euro, scopul fiind acela de a dezvolta afacerile pe termen mediu si lung - investitiile in active corporale si necorporale, capital de lucru pentru dezvoltare sau extindere sau capital de lucru pentru achizitia de materii prime, stocuri necesare in activitatea de dezvoltare sau expansiune a IMM-urilor.

Finantarea solicitata trebuie sa fie una noua, destinata sustinerii dezvoltarii afacerilor pe termen mediu si lung, urmand a fi utilizata pentru activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi sectoare de activitate din industrie, comert, turism, constructii, servicii etc. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, dezvoltarea proiectelor imobiliare, activitatile de intermediere financiara nu sunt eligibile in cadrul acestei facilitati.

Companiile trebuie sa respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioada de trei ani consecutivi, garantia JEREMIE fiind considerata ajutor de minimis.

Companiile care solicita credite prin initiativa JEREMIE nu trebuie sa aiba activitate in productia si comertul de tutun si bauturi alcoolice, productia si comertul cu arme si munitii, precum si cazinouri.

Firmele care solicita creditul nu trebuie sa fie declarate in stare de dificultate financiara, faliment, lichidare, trebuie sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor la bugetul de stat, bugetele locale, bugetele speciale si sa nu fie obiectul unei decizii anterioare de recuperare a Comisiei Europene etc.

Solicitati chiar acum un credit BCR prin intermediul Initiativei JEREMIE si primiti o garantie gratuita pentru afacerea dvs.!

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE. In mod specific, initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispoziţie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Pentru mai multe detalii click aici.

Echipa BCR

Vizualizări: 123