Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM PODCA estimeaza ca evaluarea proiectelor pentru cresterea capacitatii ONG-urilor va fi finalizata pana la 31 ianuarie

AM PODCA a publicat astazi, pe site-ul propriu, un comunicat oficial prin care anunta ca pe 30 noiembrie 2011 va initia procedura de atribuire a contractului subsecvent nr. 4 la Acordul cadru privind selectia si evaluarea proiectelor depuse spre finantare la PO DCA, contract in cadrul caruia urmeaza a fi evaluate proiectele depuse pe Cererea nr. 1/2010 „Cresterea capacitatii proprii a organizatiilor neguvernamentale de a colabora cu institutiile administratiei publice din Romania”.

Conform estimarilor AM-ului, evaluarea proiectelor ar urma sa fie finalizata pana la 31 ianuarie 2012.

Reactia AM PODCA este una prompta, ea venind intr-un moment destul de delicat: societatea civila pregateste in aceste zile o scrisoare deschisa adresata Primului Ministru prin care solicita deblocarea cat mai rapida a evaluarilor pe doua linii de finantare de mare interes:

  • Cererea nr. 112/2011 “Dezvoltarea economiei sociale” din cadrul POSDRU;
  • Cererea nr.1/2010 “Cresterea capacitatii proprii a organizatiilor neguvernamentale de a colabora cu institutiile administratiei publice din Romania” din cadrul PODCA.

Organizatiile care au depus proiecte in cadrul acestor apeluri asteapta de mai bine de 9 luni vesti privind stadiul evaluarii.

Pentru mai multe detalii privind demersul pentru deblocarea evaluarilor, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 119