Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interes crescut pentru tematica economiei sociale

Structural Consulting™ Group a organizat pe 18 noiembrie 2011, la Hotel Rin Central, Bucuresti, seminarul regional „Economia Sociala: Alternativa de business sau serviciu social?”.

Seminarul a facut parte din proiectul „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1./S/53560), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat in perioada august 2010 – iulie 2013 de catre Consiliul Judetean Alba, in calitate de solicitant, si de Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, Structural Consulting™ Group (Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG), Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala si Die Querdenker – Austria, in calitate de parteneri.

Proiectul isi propune promovarea unui model integrat de economie sociala prin crearea a trei intreprinderi sociale cu profil grafica si design computerizat, amenajare si intretinere spatii verzi si ferma ecologica de trandafiri la Sebes, Alba-Iulia si Sancrai (judetul Alba) si dezvoltarea de servicii de asistenta antreprenoriala si de suport pentru persoane din grupuri vulnerabile in cinci centre comunitare resursa din Aiud, Blaj, Cugir, Zlatna si Abrud.

Anuntul privind organizarea seminarului a generat un interes major in randul organizatiilor si antreprenorilor implicati si interesati de economia sociala, locurile disponibile fiind epuizate in doar 2 zile. La eveniment au participat 68 de persoane, reprezentanti ai ONG-urilor, societatilor comerciale si autoritatilor publice implicate sau interesate de domeniul economiei sociale, precum si reprezentanti ai partenerilor implicati in implementarea proiectului.

Seminarul „Economia Sociala: Alternativa de business sau serviciu social?” a abordat teme de interes cum ar fi legislatia si oportunitatile de finantare din domeniul economiei sociale. De asemenea, in cadrul seminarului au fost prezentate si exemple de bune practici dezvoltate la nivelul Romaniei.

In perioada urmatoare, seminarii similare vor fi organizate si in Regiunile Sud Muntenia (16 decembrie 2011, la Targoviste) si Nord-Vest (8/9 decembrie 2011 t.b.d., la Cluj-Napoca).

Informatii suplimentare despre proiect se gasesc pe site-ul oficial al proiectului: www.economiesociala-alba.ro.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 111