Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Servicii de consiliere si de orientare in cariera pentru 500 de tineri someri doljeni

Asociatia Aproape de TINEri din Craiova a lansat saptaman trecuta proiectul „JOB-ACCES: Un loc de munca si pentru TINEri”, finantat din FSE prin POSDRU.

Proiectul isi propune sa imbine intr-un mod cat mai dinamic servicii de consiliere profesionala si actiuni personalizate de mediere pe piata muncii pentru 500 de tineri someri doljeni.

Acesta se adreseaza tuturor tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca in judetul Dolj si va oferi in cadrul centrului JOB-ACCES ce urmeaza a fi infiintat 48 de sesiuni de consiliere si orientare in cariera, servicii permanente de mediere, 1 site specializat de mediere profesionala, precum si 25 de stagii de practica.

„O angajare de succes, integrarea eficienta a tinerilor in munca se face avand in permanenta intreaga perspectiva a procesului de angajare incepand cu intelegerea dinamicii pietei muncii locale, continuand cu constientizarea valorii personale si a pregatirii profesionale pe de-o parte si o buna cunoastere a tehnicilor de angajare pe de alta, mergand mai departe cu conectarea eficienta cu angajatorii in contextele de mediere. Proiectul nostru pune la dispozitia somerilor toate aceste solutii care reprezinta pilonii de sustinere ai unei punti solide intre candidati si angajatori”, a declarat managerul de proiect, Claudia Cochina.

Conform unei cercetari desfasurate in randul tinerilor someri din judetul Dolj in perioada aprilie-iulie 2011, 83% dintre respondenti considera utila oferirea unor servicii de orientare si consiliere profesionala celor care isi cauta de lucru, iar 62,8% au afirmat ca nu au urmat nicio forma de pregatire pentru angajare.

Proiectul se deruleaza in perioada februarie 2011-ianuarie 2013 in parteneriat cu OTIMMC Craiova, Right People SRL si Cooperativa Sociale CTR ONLUS din Italia.

Pentru detalii suplimentare despre proiect, persoana de contact este Claudia Cochina, manager de proiect, E-mail: claudia.cochina@aproapedetineri.ro.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 170