Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR sprijina dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale din judetul Ialomita

Pe 19 octombrie au fost semnate doua noi contracte de finantare din POR, DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” in Regiunea Sud Muntenia. Beneficiarul celor doua proiecte este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita.

Astfel, primul contract pentru care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita primeste finantare nerambursabila, are ca obiectiv „Extinderea, reabilitarea termica si dotarea Centrului de Ingrijire si Asistenta Slobozia, jud. Ialomita”. Valoarea totala a acestuia este de 3.446.360 de lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.735.767 de lei (fondurile FEDR: 2.198.188,78 lei; fonduri buget national: 482.862,88 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 54.715,34 lei).

Proiectul, a carui durata de implementare este de 17 luni, vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor sociale si ridicarea acestora la standarde europene in cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta Slobozia, cu impact direct asupra egalizarii sanselor de acces al persoanelor cu handicap si persoanelor varstnice din municipiul Slobozia la servicii specifice de ingrijire si asistenta medico-sociala.

Cu ajutorul fondurilor nerambursabile se va reabilita si moderniza centrul social, unde se vor organiza activitati de recuperare pentru cele peste 130 de persoane varstnice care vor beneficia de serviciile unitatii. De asemenea, in cladire va functiona un centru de zi, ce va avea o capacitate de 30 de persoane varstnice pe serie, unde se vor desfasura activitati de asistenta si consiliere de specialitate, se va acorda la nevoie asistenta socio-medicala si se vor organiza diferite activitati culturale si de socializare.

Cel de-al doilea proiect, al carui contract de finantare a fost parafat miercuri, vizeaza „Infiintarea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuro-Psihica pentru Adulti Movila”.

Valoarea totala a acestuia este de 3.710.023,60 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.927.088 de lei (fonduri FEDR: 2.488.024,80 lei; fonduri buget national: 380.521,44 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 58.541,76 lei). Prin acest proiect se urmareste cresterea calitatii infrastructurii sociale din judetul Ialomita, prin infiintarea Centrului de recuperare si reabilitare neuro-psihica pentru adulti in localitatea Movila.

Totodata, se doreste cresterea calitatii serviciilor sociale oferite persoanelor cu handicap neuro-psihic si prevenirea situatiilor generatoare de marginalizare si excluziune sociala.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 114