Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE a lansat o consultare publica pe tema Spatiului European de Cercetare

CE a anuntat, pe 13 septembrie 2011, lansarea unei consultari publice prin care se urmareste colectarea de opinii in scopul stabilirii unor modalitati de imbunatatire radicala a cercetarii europene. Consultarea se adreseaza cercetatorilor din cadrul organizatiilor publice si private de cercetare, precum si societatii civile in ansamblu.

Consultarea se va incheia la 30 noiembrie 2011, iar obiectivul final este realizarea SEC pana in anul 2014, prin crearea unei piete unice reale a cunoasterii, cercetarii si inovarii.

In cadrul acestei consultari publice, CE doreste sa afle daca cercetatorii se simt blocati in spatele granitelor nationale atunci cand cauta noi oportunitati, daca oamenii de stiinta au nevoie de infrastructuri noi de cercetare pentru a-si testa si pune in practica noile idei, dar si daca reprezentantii comunitatii stiintifice au nevoie de mai multe oportunitati pentru a face schimb de opinii, a realiza noi proiecte, noi produse si servicii.

Rezultatele consultarii vor fi apoi folosite de Comisia Europeana pentru a finaliza propunerea privind un cadru consolidat a Spatiului European de Cercetare, ce urmeaza sa fie publicata inainte de sfarsitul anului 2012.

Puteti aduce propria contributie privind potentialul neexploatat inca al ERA participand la consultare aici.

Sursa: www.ancs.ro

Vizualizări: 84