Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile structurale de care beneficiaza sectorul IT&C ofera posibilitatea dezvoltarii proiectelor care vizeaza informatizarea sistemului de invatamant

Marti, 5 iunie 2007, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a fost prezent la evenimentul care a marcat inaugurarea proiectului pilot Classmate PC, initiat de Intel Corporation, in satul Horia din judetul Ialomita.

“Datorita unui efort comun al autoritatilor publice si al mediului de afaceri, copiii din satul Horia beneficiaza acum de aceleasi oportunitati ca si copiii din marile orase. Ma bucur sa vad cum gradul de acces la noile tehnologii creste constant in zonele rurale. Dorim ca acest lucru sa se intample cat mai repede posibil, astfel incat toti copiii sa beneficieze de facilitatile noilor tehnologii: informatii din toate domeniile, din toate colturile lumii, posibilitatea de a comunica in timp real cu prietenii si familia, oriunde s-ar afla.”, a declarat Ministrul Zsolt Nagy cu aceasta ocazie.

Proiectul pilot Classmate PC face parte din initiativa globala Intel World Ahead care isi propune sa imbunatateasca viata oamenilor, accelerand accesul la tehnologiile performante oriunde in lume.
in cadrul acestei initiative, MCTI si Intel au lansat, in luna aprilie, programul EuroPC prin care Intel ofera calculatoare la preturi accesibile locuitorilor din comunitatile admise in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, derulat de catre MCTI in scopul reducerii decalajului digital intre comunitatile rurale si cele urbane. De acest proiect beneficiaza peste 1.700.000 de persoane din comunitatile defavorizate din punct de vedere al accesului la cunoastere.

Pe langa proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, MCTI sprijina in mod activ conectarea la Internet in banda larga a tuturor scolilor din Romania, iar elaborarea documentului de strategie privind implementarea sistemelor de tip BWA la nivel national contribuie la realizarea acestui obiectiv.

“Obiectivul autoritatilor publice este ca toti copiii sa beneficieze de facilitatile oferite de computer si conexiunea la internet. Fondurile structurale de care beneficiaza sectorul IT&C in perioada 2007-2013, in valoare de peste 380 milioane de euro, ofera posibilitatea administratiei publice, dar si mediului de afaceri sa dezvolte proiecte care vizeaza informatizarea sistemului de invatamant.”, a adaugat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Alaturi de Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, la eveniment a fost prezent si Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Dan Georgescu, precum si John Davies, Vice Presedinte al Intel Corporation Sales and Marketing Group si General Manager pentru Programul Intel World Ahead.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Vizualizări: 123