Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare prin POS Mediu pentru infrastructura de apa si apa uzata din judetele Bacau, Botosani si Galati

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat marti, 23 august 2011, contractele de finantare pentru proiectele „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau”, „Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare-epurarea apelor uzate in judetul Botosani” si “Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si ape uzate in judetul Galati”.

Proiectele vizeaza extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata in judetele Bacau, Botosani si Galati si au o valoare totala de 333.636.456 euro, din care 285.730.513 euro reprezinta contributia UE, din FC.

Proiectul vizand infrastructura de apa in judetul Bacau va fi implementat in perioada 2011 – 2013 si prevede investitii in reabilitarea statiei de tratare a apei Bacau, extinderea retelelor de canalizare in Bacau, Darmanesti, Moinesti, Buhusi si Targul Ocna si zonele limitrofe acestor localitati, construirea de statii de pompare, modernizarea/reabilitarea sau construirea de statii de epurare in Bacau, Moinesti, Buhusi, Darmanesti si Targu Ocna, extinderea retelelor de alimentare cu apa in Moinesti si Buhusi.

Valoarea contractului de finantare este de 107.519.491 euro, din care 91.391.567 euro reprezinta contributia UE, din Fondul de Coeziune. Beneficiarul proiectului este S.C. Compania Regionala de Apa Bacau S.A.

Prin proiectul „Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizareepurarea apelor uzate in judetul Botosani” se urmareste reabilitarea si extinderea sistemului de distributie si tratare a apei si a sistemului de colectare si epurare a apei uzate in aglomerarile Botosani, Catamaresti, Dorohoi, Broscauti, Flamanzi, Frumusica,Vorona, Tudora si Stefanesti.

Valoarea contractului de finantare este de 109.353.489 euro, din care 95.089.991 euro reprezinta contributia UE, din Fondul de Coeziune. Beneficiarul proiectului este SC NOVA APASERV S.A., iar durata de implementare este 2011 – 2014.

Cel de-al treilea proiect, “Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si ape uzate in judetul Galati”, vizeaza efectuarea de investitii privind extinderea si reabilitarea sistemelor de apa potabila, a sistemului de colectare a apelor uzate in Galati, Tecuci, Targu Bujor, Pechea si Liesti precum si in localitatile limitrofe, de catre beneficiarul proiectului, respectiv Operatorul Regional " S.C. Apa Canal S.A. Galati.

Valoarea contractului de finantare este de 116.763.476 euro, din care 99.248.955 euro reprezinta contributia UE, din Fondul de Coeziune, iar perioada de implementare este 2011 - 2014.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 246