Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comitetul Regiunilor invita APL-urile sa se inscrie la competitia pentru desemnarea „Regiunii intreprinzatoare a anului”

Comitetul Regiunilor a lansat o competitie la nivelul statelor membre UE pentru desemnarea „Regiunii europene intreprinzatoare a anului 2013”.

Regiunea dumneavoastra sprijina spiritul antreprenorial si IMM-urile? Doriti sa impartasiti cu restul Europei cele mai bune practici si viziunea dumneavoastra pentru viitor? Atunci intrati in competitia pentru premiul ”Regiunea europeana intreprinzatoare a anului 2013”, lansata de catre Comitetul Regiunilor.

Regiunea europeana intreprinzatoare (REI) este un sistem care identifica si recompenseaza regiunile UE cu viziuni deosebite antreprenoriale, indiferent de marimea lor, bogatie si competente. Regiunile cu strategia cea mai convingatoare si mai orientata spre viitor vor primi titlul de ”regiunea intreprinzatoare a anului”. Scopul initiativei este de a crea regiuni dinamice, verzi/ecologice si antreprenoriale in toata Europa, si de a pune in aplicare ”Small Business Act for Europe”, la nivel regional si local.

Cum sa aplici?
Autoritatile regionale interesate pot depune o cerere constand intr-un plan de viziune, un plan de actiune, inclusiv masuri de implementare, precum si activitatile de comunicare avute in vedere.

Ele trebuie sa demonstreze ca strategia REI este sustinuta de un angajament politic, de exemplu, de adunarea regionala, guvernul regional sau altor organisme autorizate. Regiunile ar trebui sa demonstreze in mod clar care institutii si actori vor fi responsabili pentru punerea in aplicare a masurilor avute in vedere.

Termenul limita pentru depunerea cererilor este 10 noiembrie 2011.

Cererile vor fi evaluate de catre membrii Juriului REI, compus din membrii CoR, precum si reprezentanti ai institutiilor UE si partenerii socio-economici. Maxim trei regiuni vor primi titulatura de REI in timpul unei ceremonii desfasurate la inceputul anului 2012.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.cor.europa.eu

Vizualizări: 82