Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Activitati de imbunatatire a capacitatii de comunicare intre autoritati si cetateni privind Planurile Regionale de Gestionare a Deseurilor

in cadrul proiectului PHARE „Asistenta tehnica pentru elaborarea Planurilor Regionale de Gestionare a Deseurilor” se vor organiza in cursul lunii iunie opt intalniri cu reprezentantii autoritatilor de mediu si administratiei publice locale din regiunile de dezvoltarea ale tarii in vederea lansarii unei campanii nationale de promovare a unor metode moderne de gestionare a deseurilor.

Una din activitatile proiectului mentionat urmareste cresterea capacitatii de comunicare a autoritatilor cu cetatenii, in vederea punerii in aplicare a prevederilor noilor Planuri Regionale de Gestionare a Deseurilor (PRGD).

Cele opt planuri (cate unul pentru fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei) au intrat in vigoare in luna aprilie a acestui an, cand au fost publicate in Monitorul Oficial si notificate Uniunii Europene.

Printre prevederile planurilor se numara separarea la sursa a diferitelor categorii de deseuri (deseuri periculoase, baterii, deseuri din echipamente electrice si electronice, deseuri reciclabile etc.), colectarea intregii cantitati de deseuri generate, eficientizarea fluxului de deseuri colectate etc.

Pentru ca toate aceste prevederi sa dea rezultate, este insa necesar ca intreaga populatie a tarii sa ia parte la punerea lor in aplicare, contribuind astfel la reducerea poluarii mediului si la imbunatatirea gradului de sanatate publica.

Datele la care se vor desfasura intalnirile din cadrul proiectului sunt:
4 iunie - Pitesti
7 iunie - Sibiu
11 iunie - Bacau
14 iunie - Galati
18 iunie - Timisoara
21 iunie - Bucuresti
25 iunie - Craiova
28 iunie - Cluj-Napoca

Pentru detalii privind intalnirile va rugam sa contactati Agentia Regionala pentru Protectia Mediului din localitatea unde se desfasoara evenimentul respectiv.

Proiectul PHARE „Asistenta tehnica pentru elaborarea Planurilor Regionale de Gestionare a Deseurilor” (EuropeAid/121492/D/SV/RO, PHARE 2004/016-772.03.03./04.03) se deruleaza sub coordonarea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu sprijinul consortiului international Fichtner-Rambøll-Sweco.

Contact: Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile
B-dul Libertatii Nr. 12, Sector 5, Bucuresti
Tel./Fax: 021-316 6138
www.mmediu.ro

Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE: sesizari.phare.proiecte@cfcu.ro

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 128